UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YILDIRIM: SEÇİMLE İLGİLİ 8-10 MADDELİK TEKLİF HAFTAYA MECLİS'TE!

Başbakan Binali Yıldırım, erken seçim kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başbakan, "Seçimi ilgilendiren 8-10 maddelik bir teklif, önümüzdeki hafta Meclis'te olacak" dedi. Başbakan Yıldırım, derbideki olaylarla ilgili de, "Güneş'e yapılan saldırıyı kınıyorum. Şiddetle kavgayla futbol olmaz. Sorumlular karşılığını görecek." dedi.

YILDIRIM: SEÇİMLE İLGİLİ 8-10 MADDELİK TEKLİF HAFTAYA MECLİS'TE!

Başbakan Binali Yıldırım cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Uyum yasaları zaten bir süredir Meclis'ten çıkıyor. Seçimi ilgilendiren 8-10 maddelik bir teklif önümüzdeki hafta Meclis'te olacak. 100 bin imza ile aday gösterecilecek noter şartı falan yok.

Darbeye katılmış örgüt üyelerinin korunması kabul edilemez. FETÖ suçluları Yunanistan'ı barınak olarak görmeye başladı. Yunanistan bizim komşumuz, dostumuz bir ülke. Bizim düşmanımızın Yunanistan'ın da düşmanı olması gerektiğini düşünüyoruz. Böyle davranması gerektiğine inanıyoruz.

Önce onlar kendi işlerine baksın. Seçimlerde hile yapıldı tartışmaları Amerika'da bitmedi. Amerikalılar seçim görmek istiyorlarsa Türkiye'ye gelsinler ne kadar şeffaf olup olmadığını yerinde görsünler.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e yapılan saldırı kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. Bu tip olaylar bazı provokasyonlarla gerçekleştiği yönünde geçmişten gelen tecrübeler var. Taraftarları futbolun keyfine varmaya davet ediyorum. Şiddetle kavgayla futbol olmaz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBİNALİ YILDIRIM