UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BU NASIL BİR ÇETE!.. YAŞLI ERKEKLERİ FUHUŞA ZORLADILAR...

Parklarda oturan erkekleri hedef seçip, yanlarına gay rolü oynayan bir kişiyi gönderiyorlar. İkili konuşmaya başlayınca kendilerine polis süsü verip baskın yapıyorlar. Yaşlılara "Ayıp değil mi kocaman adamsın, böyle insanlarla geziyorsun. Günahlarından arınman için namaz kılman gerekiyor. Sen burada namaz kıl, biz cüzdanını ve paralarını kontrolden geçireceğiz" denilerek mağdurların paralarını alıyorlar.

BU NASIL BİR ÇETE!.. YAŞLI ERKEKLERİ FUHUŞA ZORLADILAR...

İstanbul'da yaşlı erkekleri fuhuş pazarlığı ve uyuşturucu madde satın almak suçlamasıyla korkutup dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği  ekipleri, kent genelinde genellikle parklarda oturan yaşlı erkekleri hedef seçip,  yanına gönderdikleri kişiyle konuşurken kendilerini polis olarak tanıtan  kişilerce fuhuş görüşmesi yaptığını ya da uyuşturucu madde satın almak istediği  bahanesiyle korkutup paralarını alan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Kendilerine gelen 12 kişinin benzer yöntemle dolandırıldığını belirleyen ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin adreslerini belirledi.

Polis, 12 Nisan'da 9 adrese eş zamanlı düzenlediği baskında aralarında suç örgütü lideri Hüseyin Kemal Ö. (64) bulunduğu 9 şüpheliyi yakaladı.

Genellikle parklarda oturan yaşlı erkekleri hedef seçtiği belirlenen şüphelilerin, aralarından bir kişiyi yaşlı erkeklerin yanına gönderip bir süre sohbet ettirdiği, bu esnada kendisini polis olarak tanıtan 3 kişinin de yanlarına gelip, yaşlı adama "Sen bu kişiyle konuşmaya utanmıyor musun? Fuhuş pazarlığı mı yapıyorsunuz? Şimdi seni karakola götüreceğiz " diyerek korkutup, üst araması yaptığı öğrenildi.

Zanlıların, üst aramasında yaşlı adamların cüzdanlarını aldığı, diğer kişinin de cebinde poşet içerisinde beyaz toz bulunan uyuşturucu madde buldukları, yaşlı adamları uyuşturucu madde satın almakla da korkuttukları öğrenildi. Yaşlı adamları ailelerine rezil olacağını söyleyip korkutan şüpheliler, yakınlardaki camide tövbe namazı kılmasını, sözde üzerinde uyuşturucu çıkan kişiyi karakola götüreceklerini söyleyip olay yerinden hep birlikte  uzaklaştıkları belirlendi.

Şüphelilerin 27 Mart'ta Aksaray metro istasyonunun yanındaki parkta oturan Ö.B'yi hedef seçtikleri, yanına arkadaşlarını götürüp suçüstü süsü verip yaşlı adamı camide tövbe namazı kılmaya ikna ettikleri ve cüzdanında bulunan 800  Avroyu aldıkları olay güvenlik kameralarına yansıdı.

Şüphelilerin benzer yöntemle 12 kişiyi yaklaşık 30 bin lira dolandırdığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler nitelikli dolandırıcılık,  suç örgütü kurma üye olma, yönetmek ile nitelikli hırsızlık suçlarından adliyeye sevk edildi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfuhuş