UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

O DİZİNİN ENTRİKALARI TUTMADI!.. FİNAL YAPMAYA HAZIRLANIYOR!..

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değindiler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

O DİZİNİN ENTRİKALARI TUTMADI!.. FİNAL YAPMAYA HAZIRLANIYOR!..

ALİ EYÜBOĞLU-MİLLİYET

Burcu Esmersoy’un ilginç hayat öyküsü

Hikayenin kahramanı sarışın bir kızın annesiyle babası, o beş yaşındayken ayrılıyor. Baba, gölge ailesine gidiyor. Anne, muhafazakar bir ailenin oğluyla evlendiği için bir kızı olduğunu gizliyor.

O yüzden sarışın kız, 12 yaşına kadar annesine “Teyze” diyor.

Bir çocuğun 12 yaşına kadar annesine “Anne” diyememesi ne kadar acı, ama dramın tamamı değil bu…

Sarışın kız Burcu, annesinin ikinci evliliğinden olan kız kardeşine velilik bile yapıyor okulda…

Kadere bakın ki o genç kız büyüyünce ülkenin şöhretlerinden biri oluyor.

17’sine kadar sarışın kıza “Teyze” mesafesinde duran kadın, ona “Anne” olmak istiyor.

O da haklı olarak babası gibi annesini de asla affetmiyor, ama karındaşı yani kardeşiyle hep görüşüyor.

“Bu kadar da olmaz. Türk aile yapısının temellerine kibrit suyu ekiyorlar” diye eleştirilen diziler kadar ilginç bir hikaye…

Amma ve lakin bir senaryonun özeti değil yazdıklarım…

Başından geçen bir evlilik, yaşadığı onca aşktan sonra Ayşe Arman’a, Berk Suyabatmaz için “Hayatında ilk defa bir adamın çocuğunu doğurmak istiyorum” diyen Burcu Esmersoy’un yaşam öyküsü bu…

İKİ MANŞET, BİR GERÇEK!

Yasemin Allen, sinemada yazılı olmayan bazı kurallardan yana dertli:

“Sette kimin ne aldığıyla ilgilenmem, ama erkekler daha çok kazanıyor. Büyük haksızlık bu. Erkeklere daha güçlü roller gittiği için daha çok tanınır oluyorlar. Bu durum sadece Türkiye’ye has değil, dünya sinema sektörü de böyle. Erkek odaklı hikayeler yazılıyor. Kadınlara yan ya da tamamlayıcı roller veriliyor.”

Allen’in söyledikleri doğru mu?

Evet, ama bir insanın hizmete girdiği 1889’dan bu yana o ülkenin simgesi olan demir kuleyi ilk kez görünce, “Eyfel Kulesi Paris’te” diye çığlık atması gibi bir şey bu…

Oyuncu, yapımcıların gözdesiyken bu konuya dikkat çekse bir anlamı vardı. Kadere bakın ki, Yasemin Allen, bu açıklamasıyla Günaydın’da manşet olduğu gün, HT Magazin’de de manşetteydi. “Rüzgar gibi geçtiler” manşetinde şunlar yazılıydı:

“Magazin dünyasının ithal ünlüleri Meryem Uzerli, İvana Sert, Wilma Elles ve Yasemin Allen, Türkiye’nin kendine has kurallarına ayak uyduramayınca popülerliklerini kaybetti.”

ÇİFTLİK BANK’A ÇİFTE KOMEDİ!

Kurucusu ve CEO’su Mehmet Aydın’ın yüksek kar vaadiyle on binlerce insandan topladığı milyonlarla yurt dışına kaçtığı anlaşılınca Çiftlik Bank’la tanıştı Türkiye…

“Tosuncuk” lakaplı Aydın’ın on binlerce insanı nasıl kandırdığı, o paralarla neler yaptığını kara mizah filmi gibi takip etti kamuoyu…

Çiftlik Bank soygunu pek yakında çifte film olarak çıkacak karşımıza…

Filmlerden birini mizah yazarı ve yapımcı Gani Müjde çekecek, diğerini ise İsmail Hakkı Koç…

Müjde’nin çekeceği filmin adı “Kandırıldık”, Koç’unki ise “Çift’lik Bank” olacak. “Kandırıldık” ve “Çift’lik Bank”tan hangisi erken vizyona girecek bilmiyorum, ama sinemaseverlerin komedi filmi gibi takip ettiği bu soygunun filmlerine ilgi gösterip – göstermeyeceğini, hangisinin daha çok gişe yapacağını merak ediyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Yılan sokması seni sadece canından eder, ama kötü bir dost hem candan hem de imandan eder. (Mevlana)

 

SİNA KOLOĞLU-MİLLİYET

İç çamaşırıyla oryantal yapmak

'Jet Sosyete’de Ozan, Melike’nin odasının önünde... Melike gitar çalıyor. Ozan’ı birden karşısında görünce, “Ayy ne istiyorsun?” diyor. Ozan, “Yani Melike, iç çamaşırlarınla oryantal yaparken dikizlemedim seni. Müziğin sesini duyunca geldim” diyerek karşılık veriyor. Anlaşılan iç çamaşırları oryantal dans yaparken tercih edilen bir giysi oluyor ki, senaryo bu konuyu işlemiş! Öğrenmiş olduk.

Yapay zekâ ne kadar yapay?

‘Teke Tek’te Fatih Altaylı ‘yapay zekâ’yı konuşuyor. ‘Yapay zeka nedir?’, ‘Yapay zekanın nesi yapay, nesi doğal olacak?’, ‘Yapay zeka, kendisini yapan kadar mı zeki olabilir?’, ‘Ondan daha zeki olabilir mi?’ açılış sorularıydı.

Et haberi ağız sulandırıyor

Et pahalı ve ithal... Hayvancılık malumunuz... FOX haberlerde sık işleniyor bu konu ve cazır cuzur etler kızarıyor icabında... Konumuz etin uçmuş fiyatları, ekranda ağzımızı sulandıran etler. Ev ahalisi, “Kebaplar, köfteler, mangal keyfi tadında görüntülerle milletin ağzı sulanıyor daha münasip görüntüler seçilsin” dedi.

‘Masum Değiliz’in entrikası yetmedi

Cumartesi günleriyle ilgili ‘entrika, gözyaşı, dram’ dibine vuran gün diye yazmıştım. ‘Masum Değiliz’ de bu tonda bir dizi olarak rekabete girdi. Anlaşılan ‘onun entrikaları’ diğerlerinin yanında sönük kaldı, ilgi görmedi ve final yapıyor. ‘Fazilet Hanım ve Kızları’yla kim başa çıkabilir?

Spiker uğursuz mu geldi?

İBB Erkek voleybol takımıyla, Galatasaray voleybol takımlarının maçı TRT Spor’daydı. Spiker, “Hata yapmayan Daudi” (Galatasaraylı) dedi. Top fileye takıldı. “Takımın en iyi servis kullanan adamı” dedi Yasin Aydın için, servis filede. Kaptan Hüseyin için de, “Hata yapmayan isim” dedi onun da servis filede... Ev ahalisi, “Maçın kaderini spiker belirledi” yorumunu yaptı.

Tuvalet kağıdında çizgi

Erman Hoca, pozisyonları bir de ‘uygulamalı’ anlatıyor. Topun kale çizgisini geçip geçmediğini gösterirken kullandığı malzemelerden biri, tuvalet kağıdı oluyor. Boyutu ceza sahası çizgisine uyuyor. A Spor’da Serkan Korkmaz bunun ‘Dünya TV tarihinde bir ilk olduğunu’ belirtti.

 

MEVLÜT TEZEL-SABAH

Ünlü isimler İstanbul’dan kaçıyor

Oyunculuğu bırakıp Kaş'a yerleşen Mehmet Akif Alakurt, büyükbaş hayvan yetiştirmeye başlamış.

Son dönemde birçok ünlü İstanbul'dan kaçıyor; bazıları tamamen oraya yerleşiyor, bazıları ise işi çıkınca İstanbul'a dönüyor.

Yılmaz Erdoğan, Köyceğiz'de çiftlik aldı; kendisini organik yaşama adadı, ekmeğini bile elleriyle yapıyor. Özgü Namal da anne olduktan sonra Köyceğiz'de 10 dönümlük araziye çiftlik yaptırıp köy ortamında yaşamaya başladı. Manken ve oyuncu Atilla Saral, 25 yıllık kariyerinin ardından İstanbul'daki villasını ve cipini satıp Çanakkale Assos-Küçükkuyu'da bir arazi satın aldı. 15 metrekarelik konteyner ve 20 metrekarelik karavanda yaşayan Saral, "Bir daha asla şehir hayatına dönmem" diyor.

'Mahallenin Muhtarları' dizisinin 'Şirin'i, oyuncu Esra Akkaya, Etiopya'dan evlatlık edindiği yavrusu Can Alex ile Bitez'de yaşıyor ve orada konsept bir restoran işletiyor.

Nejat İşler, sadece işi çıktığında Bodrum Gümüşlük'ten ayrılıyor.

Sümer Ezgü, Ege, Burak Hakkı, Müge Boz, Zeynep Türkeş, Berna Öztürk ve diğerleri... İstanbul'dan kaçmak ünlüler için trend oldu.

Yani İstanbul'un ünlü nüfusu hızla azalıyor.

Coachella’ya Türk akını

Hacı Sabancı, Hadise, Murat Boz, Şeyma Subaşı, Ceylan Çapa, Murat Dalkılıç, Hande Erçel, Burcu Esmersoy gibi birçok ünlü isim;

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleşen ve en büyük açık hava festivalleri arasında yer alan Coachella'ya katıldı. ABD'de Nevada Çölü'nde düzenlenen ünlü Burning Man festivaline de Türk ünlüleri akın ediyor. Artık ünlüler arasında yeni trend, yabancı festivalleri kaçırmamak.

Hem sosyal medyadan festival görüntüsü paylaşmak daha havalı oluyor, hem de kaliteli çılgın eğlenceleri gözlerden ırak yaşamış oluyorlar.

Çin, komünist gen arıyor

Çin'de en büyük sperm bankalarından biri olan Pekin Üniversitesi Hastanesi, erkek bağışçılarda aranılan özellikler arasında 'sosyalist anavatanı sevme' ve 'Komünist Parti liderliğini destekleme' şartlarını aradığını duyurdu. Hastanenin bu ideolojik sadakati nasıl teyit ettiği ise belirsiz. Şaka gibi ama gerçek! Yoksa Çinli bilim insanları komünist geni mi keşfetti? Komünizm genle mi geçiyor? Ya komünist olmayanlar organize bir şekilde sperm bağışında bulunursa? En önemlisi, anne kapitalist ise ne olacak?

2 film birden

Cem Yılmaz, sosyal medyadan yeni film projesiyle ilgili şu bilgiyi paylaştı:

"Evet, sevgili sinemaseverler...

Yeni sinema fikrim 'Karakomik Filmler', 2 film birden olmak üzere umuyorum Ocak'ta sinemada... Ben başladım, gerisi de güzel gelirse çok şahane işler çıkacağına eminim. Gora'yı çok sevmiştim ama Hokkabaz'ın yeri ayrı diyorsan:) Sıradaki parça sana..." Ben de 'Hokkabaz'ın, 'Her Şey Çok Güzel Olacak'ın yeri ayrı diyenlerdenim...

Yılmaz'ın birer saatlik iki film birden çekmeyi planladığı konuşuluyor.

Şimdi filmlerin süresi birer saat olduğu için iki filme bir bilet parasına mı gireceğiz? İki film birden gösterime sokmak, enteresan bir pazarlama sürecini de beraberinde getirebilir.

Belki bu yöntemle, eğer filmler de kaliteli olursa Yılmaz gişe rekoru kırabilir.

Bence Cem Yılmaz'ın hatalarından biri de, çektiği filmleri montajda kısaltmaya kıyamaması, süreyi uzun tutması...

Yılmaz'ın yeni projesinde filmlerin birer saat olması ortaya daha kaliteli işler çıkarabilir.

Süper değil İstanbul ligi!

Spor Toto 1. Lig'de lider Çaykur Rizespor'un üç puan gerisinde olan Ümraniyespor, 33'üncü haftada lideri sahasında ağırlayacak. Eğer Ümraniyespor Süper Lig'e çıkarsa, Süper Lig'deki İstanbullu takım sayısı altıya yükselecek.

İstanbulspor da play-off'lardan gelirse, bu sayı yediye bile çıkabilir. O zaman Süper Lig'in adı da İstanbul Ligi olsun!

Bu köşede defalarca yazdım: 18 takımlı ligde beş İstanbul takımı bile fazla. Bu sayı altıya çıkarsa; Süper Lig, İstanbul'a hapsedilecek, bu da rekabet ve ekonomik anlamda futbola büyük darbe vuracak. Üç büyükler, daha çok maçı evinde oynamış gibi olacak. Anadolu'ya gitmek istemeyen yıldız futbolcular için alternatif takım sayısı artacak. Ayrıca İstanbul'dan bir takım Süper Lig'e yükseldiğinde kolay kolay küme düşmüyor çünkü sermaye İstanbul'da. Bu da Anadolu'daki futbolun gelişmesini engelliyor.

Eğer Ümraniyespor da, Kasımpaşa ve Başakşehir gibi tribünleri dolduramazsa seyirci ortalaması daha da düşecek.

Elbette Ümraniyespor, Süper Lig'e çıkmayı hak ediyor; düşük bütçeyle büyük işler başardılar. Benim itirazım, Süper Lig'in oluşumuna... Eğer bu ulusal bir ligse, İstanbul'a limit konmalı; katılımcı takım sayısı dördü ya da beşi geçmemeli. Ya da takım sayısı artırılmalı.

İngiltere, İtalya, İspanya ve Fransa liglerinde 20 takım yer alıyor. Türkiye, İsviçre ya da İskoçya değil; 81 ili olan, 80 milyon nüfuslu büyük bir ülke. Eğer İstanbul'dan takım sayısı altı ya da yediye yükselecekse, Süper Lig 20 takım olmalı ve bu heyecan tüm ülkeye yayılmalı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERköşe yazarları