UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİRAÇ KANDİLİ'NDE YAPILACAK İBADETLER, OKUNACAK DUALAR NELERDİR?

Miraç Kandili, anlamı ile sorgulanmaya devam ediliyor. Peygamber Efendimiz S.A.V'in Mescid-i Aksa'dan göğe yükselip Yüce Allah'tan vahiy alması anlamına gelen Miraç Kandili, Allah'a ortak koşmayacak kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve bunun sonunda cennete gireceklerinin de bir müjdesi olarak bilinmektedir.

MİRAÇ KANDİLİ'NDE YAPILACAK İBADETLER, OKUNACAK DUALAR NELERDİR?

Miraç Kandili, anlamı ve önemi ile İslam coğrafyasının idrak ettiği gündür. Fani dünyadan uzaklaşarak baki olana yönelmenin bir ifadesi olan Miraç Gecesi, yapılacak olan ibadetler ile en güzel şekilde ihya edilecek.

MİRAÇ KANDİLİ'NİN ANLAMI VE ÖNEMİ NEDİR?

Mekke’de müşriklerin Müslümanlara uyguladıkları zulüm ve şiddet tahammül sınırlarını aşmıştı. Müslümanlar üç yıl boyunca her türlü insani ve ticari ilişkiyi ortadan kaldıran büyük bir boykota maruz bırakılmışlardı.

Boykotun sona erdiği günlerde Resûlullah Efendimiz (s.a.s.), önce kendisini daima destekleyen amcası Ebû Tâlib’i, sonra da çok sevdiği hanımı Hz. Hatice’yi kaybetmişti.

Hüznün gönülleri kuşattığı, ümitlerin tükenme noktasına geldiği bugünlerde Yüce Allah, habibi Muhammed Mustafa’yı huzuruna kabul ederek İsrâ ve Mirâç ile şereflendirdi.

Mirâç, rahmet ve hikmet dolu bu gecede, Peygamberimizin Mescid-i Aksâ’dan göklere yükselip Yüce Allah’tan vahiy almasıdır.

Miracın hediyesi, Allah’a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir.

Miracın bir diğer hediyesi ise “Âmenerrasulü” diye başlayan Bakara suresinin son iki ayetidir. Her gün yatsı namazından sonra bu ayetler okunur, iman dile getirilir.

Mirâç, Cenab-ı Hak’tan gelen davete icabet ederek kulluğun gereklerini yerine getirerek, her adımda O’na yaklaşmaktır. Mirâç, maddeden uzaklaşarak manaya ulaşmak; fânî olandan vazgeçip bâkî olana yönelmektir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMİRAÇ KANDİLİ