UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİNA KOLOĞLU YAZDI: “SINIFI GEÇEN DİZİLER HANGİLERİ?..”

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değindiler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

SİNA KOLOĞLU YAZDI: “SINIFI GEÇEN DİZİLER HANGİLERİ?..”

ALİ EYÜBOĞLU-MİLLİYET

Afrin’i dolaştılar ve hedef oldular

Türkiye, bir haftadır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Hatay’a giden sanatçıları tartışıyor…

Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlerimize moral destek için Hatay’a, oradan da sınır karakoluna giden sanatçılara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Rezil adamlar” demese, iş bu noktaya gelir miydi?

Sanmıyorum… Gidenler, gitmeyenler, davet edilmeyenler boyutunda kalırdı tartışma…

Kılıçdaroğlu’na önce bir grup sanatçı yazılı bildiriyle karşılık verdi. Sonra ünlülerin bireysel açıklamaları geldi. En sert tepkiyi Cengiz Kurtoğlu, “Bana ‘rezil’ diyen, rezil oğlu rezildir” diyerek verdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidara gelince bu sanatçılara selam bile vermeyeceklerini açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “İnşallah bu güzide sanatçılarımız aynı hassasiyeti şeker fabrikaları için de gösterir. Böylece, ‘Külliye’nin değil Türkiye’nin sanatçısı’ olduklarını gösterirler” dedi.

İç savaş başladı

Konu haber kanallarında tartışıldı. Kimi, gidenlere destek verdi, kimi, “Mandalinacı vardı, ama şu sanatçılar davet edilmedi” dedi. Şehitlerinin kanı kurumadan Afrin yolunda davul zurna eşliğinde şarkı söylenmesini eleştirenler oldu.

Demet Akalın, davet edilmediği için kırıldığını açıkladı.

İbrahim Tatlıses, herkesin davet edildiğini, ama korkudan “Yusuf Yusuf” diyenlerin gelemediğini söyleyince Akalın’dan ikinci hamle geldi.

Akalın, Tatlıses’e oğlu İdo’yu askere yollamasını tavsiye edince tartışma alevlendi.

Yine eski defterler açıldı. Değil fındık kabuğunu, incir çekirdeğini bile doldurmayacak meseleler hepsi.

Türkiye’de birçok kesim gibi maalesef şov dünyasında da var olan “Biz” ve “Onlar” cephesinde mitoz bölünme başladı.

‘Canlar’ böyleyse!

İnsanlar, sadece karşı fikre değil, hiçbir şeye tahammülü yok artık.

Yeşim Salkım, 9 Nisan akşamı Emek Sahne’de galası yapılacak “Eğreti Gelin  Ladik” filmine dostlarını davet için Whatsapp’ında “Galamız var Canlar” grubu oluşturdu.

Salkım’ın “Canlar”ından 170’i anında gruptan çıktı. Bu isimlerden bir kısmı tanıdığım ve arkadaşım olduğu için üzüldüm.

Bugün Salkım’ın grubundan anında ayrılan “Canlar”ın, yarın aynısını başkalarına yapmayacaklarının garantisi mi var? Yok.

Çünkü şov dünyasında kişilerin bireysel menfaati, arkadaşlık ve dostluktan önemli. Sözde dostluklar ve arkadaşlıklar bile çıkar üstüne kurulu… Yıllardır, “Şov dünyasında ilelebet dostluk ve düşmanlık olmaz” diye yazmamın, dememin sebebi de bu.

GÜNÜN SÖZÜ

Sen verdikçe dost görünen çok olur. İste de gör, hepsi yok olur. Sen kendine yetmeyi öğren, dünyanın malına gözün tok olur. (Mevlana) 

 

SİNA KOLOĞLU-MİLLİYET

Sınıfı geçen diziler!

Geçtiğimiz ay dizi ortalamaları yayınlandı. ‘Total’ dedikleri, hem yapımcıların hem de televizyon idare edenlerin pek bir üzerinde durdukları kesim neyi izliyor? Yani halkımız...

Geçtiğimiz ay ilk beş:

1-’Sen Anlat Karadeniz’ (yüzde 17.3)

2- ‘Diriliş Ertuğrul’ (yüzde 14.85)

3-’Kadın’( yüzde 11.38)

4-’Çukur’ (yüzde 9.95)

5- ‘Söz’ (yüzde 9.22)

İlk 10’da hangi kanal var?

İlk 10 listesine dizilerini sokan kanallar arasında rekabet ne durumda? atv ve Fox’ta üçer dizi var. TRT, Kanal D, Star TV ve Show TV birer diziyle listede.

Yüzde 5’i aşanlara

Sınıfı geçenler listesine giren 15 dizi var. Buna göre Star TV’nin dört dizisi, atv ve Fox’un üçer projesi ilk 15 arasında. TRT’nin iki, Show TV’nin iki ve Kanal D’nin bir dizisi de listenin içinde. (Kaynak: İnterpress Ajansı)

Diziler AB grubunda

‘Vatanım Sensin’, AB grubunda yer alırken, ‘Total’ izleyicide görülmüyor. Benzer durumda ‘Jet Sosyete’, ‘İstanbullu Gelin’, ‘Ufak Tefek Cinayetler’ ve ‘Payitaht Abdülhamid’ var. Ters bir örnek, ‘Arka Sokaklar’... AB grubu ilk beşinde Total sıralamaya göre tek değişiklik, ‘Jet Soyete’nin listede olması. İlk 10’a giren dizilerin kanal dağılımı şöyle; Star TV (üç diziyle) ilk sırada. Onu Kanal D, TRT, Show TV, atv, Fox, birer diziyle izliyor. Geçer not alan 15 dizi dağılımında ise durum şöyle; Star TV (beş dizi), TRT (üç dizi), Fox (üç dizi), atv (iki dizi), Kanal D (bir dizi) ve Show TV (bir dizi).

İhanet ve entrikanın dibine vuran gün ne?

‘Masum Değiliz’de Damla Sönmez, yine fakir ailenin azimli, çalışkan ve mutlaka zenginler tarafından haksızlığa uğrayan kızıdır (Bakınız ‘Güller’in Savaşı’na). Hatta Sercan Badur için ev ahalisi “Aynı ‘Güllerin Savaşı’ Cihan, hoşgelmiş” dedi. Biraz ileride ‘Adı Zehra’ var. Zeynep Çamcı (Zehra), Serkan’ın hastane kayıtlarına ulaşıyor ve Leyla Toker’in kim olduğunu anlıyor. Gerilim yüksek.  ‘Fazilet Hanım ve Kızları’ yüksek tonda devam. Fazilet Hanım, Hazım Bey’in tepesine binmişti izlediğim bir karede; ‘Sen kimin kızını boşuyorsun? Söyle bakalım bana.’ Hazım Bey, ‘Senin bebeğinin babasına kavuşmak isteyen kızını boşuyorum.’

Vay babam vay, durum nasıl? Oradan geçiyoruz ‘İnsanlık Suçu’na...

Kızı Suna’ya (Gizem Karaca); ‘Erkek aldatmıyorsa ya parası yoktur, ya iktidarsızdır. Görmezden geleceksin. Bu yalının kirasını kim veriyor?’ diyen bir Cavidan (Funda İlhan) var mesela. Nişanlısı (Suna’nın) Gökdemir ailesinin oğlu Gökhan, (Serkay Tütüncü) sekreteriyle işi bitiriyor. Yani cumartesi akşamı dram, ihanet ve entrika toplaşmış yardırıyor. 

 

OYA DOĞAN-VATAN

Avlu’nun setindeydim

Limon Film-Hayri Aslan’ın yapımcılığını, Yüksel Aksu, Şafak Bal ve Hülya Gezer’in yönetmenliğini üstlendiği Avlu dizisinin ikinci bölümünde setine konuk oldum ve tüm mekanlarını gezdim. Parmaklıklar Ardında dizisinden beri sadece kadını merkezine alan bir iş izlememiştik. O nedenle bu diziye ayrı bir önem veriyorum. Avlu’nun tüm mekanlarını gezdim, Deniz’in, Kudret’in, Azra’nın hücrelerine girdim. Ancak bir set gezdiğimi hissetmenin ötesine geçemedim. Ama Parmaklıklar Ardında’nın setine Sinop Cezaevi’ne gittiğimde gerçekten ortada yaşayan bir mekan vardı. Hakikaten Sabahattin Ali’nin dediği gibi “Dışarda deli dalgalar gelip duvarları yalar” cümlesi karşılığını buluyordu. Her mekan bir hikaye anlatıyordu. İşte o an keşke gerçek bir mekanda çekilseymiş diye düşündüm. Bu halinden memnunum ama o zaman bambaşka bir sonuç ortaya çıkarmış. Yönetmen Yüksel Aksu bu işi çekerken çok keyif alıyor. Oyuncularıyla, mekanla, herkesle tek tek ilgileniyor. Ceren Moray’la karşılaştık sette. “Harikasın” dedim. “Efsun’a benzememek için çok uğraştım, sonuçta ortaya Azra çıktı” cevabını verdi. Şahane bir karakter çıkmış. Nursel Köse yani Kudret bana “Keriman öldü, yaşasın Kudret” dedirtiyor. Demet Evgar çok uzun yıllardır ekranda yok. Hatta ben onu neredeyse ilk defa böyle bir işte izliyorum. Deniz’e o kadar inanmış ki, gözleri parlıyor. Avlu’nun setinde gezdik. “Bir avluya kaç ömür sığar?” sorusunun cevabını aradık. Yapımcı Hayri Aslan, “Her bölüm 100 ömür sığdırıyoruz. 35 ana oyuncumuz var. Ama şimdilik 15 kişinin hikayesine odaklanıyoruz” cevabını verdi. Bir avluya kaç ömür sığar bilemem ama Allah kimseyi dizi seti dışında o avlulara düşürmesin!

Servet perşembe başlıyor

Cumartesi günü Servet’in 13 Nisan Cuma akşamı başlayacağını yazmıştım ama Show TV son anda gün değişikliğine gitti. Yusuf Çim, Bahar Şahin, Ali Sürmeli, Arsen Gürzap, Kanbolat Görkem Aslan, Tülay Günal, Baran Bölükbaşı, Selahattin Töz, Barış Yalçın, Bora Cengiz, Alicia Kapudağ, Cemre Gümeli, Evren Duyal, Bekir Çiçekdemir, Deniz Atam, Ahmet Kaynak, Kadim Yaşar, Miray Akay’ın rol aldığı dizi, 12 Nisan Perşembe akşamı ilk bölümüyle görücüye çıkıyor. Gelelim dizinin konusuna... “Herkes kendi servetini arar bu dünyada!” sloganıyla yola çıkan Servet; yetiştirme yurdunda büyüyen Ferah Feza’nın ünlü iş adamı Kudret Fettah’ın öldü zannettiği torunu olmasıyla başlayacak. Gelen bir mektup gerçeğin peşine düşmesini sağlayacak. Ona bu yolculuğunda Can eşlik edecek. Hayat Ferah Feza ve Can’ı öyle yollara sokacak ki, imkansız aşkın yeni halini yazacaklar.  Perşembe zor gün! Survivor, Bizim Hikaye, Vatanım Sensin, Avlu, Mehmetçik Kut’ül Amare, Kanatsız Kuşlar var. Bakalım bu zorlu reyting savaşında Servet kendisine nasıl bir yer açacak?

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKÖŞE YAZARLARI