UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SEZON SONUNDA HANGİ DİZİLER BİTECEK, HANGİLERİ DEVAM EDECEK?..

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değindiler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

SEZON SONUNDA HANGİ DİZİLER BİTECEK, HANGİLERİ DEVAM EDECEK?..

ALİ EYÜBOĞLU-MİLLİYET

OYUNCULARA BİRER KONTEYNER

Ara sezonda başlayan bir dizi, şayet mevcutlardan farklıysa, seyirci genellikle ödüllendiriyor onu… Star TV’nin ‘Avlu’su onlardan biri… Demet Evgar, Ceren Moray, Nursel Köse, Kenan Ece, Teoman Kumbaracıbaşı, Rüçhan Çalışkur ve Şebnem Dönmez’in oynadığı projenin yönetmen koltuğunda Yüksel Aksu gibi mizah ustası biri var. ‘Avlu’nun senaristi de Ahmet Yurdakul gibi usta bir kalem… 

Dizi stüdyoda çekiliyor, ama Samandıra’daki plato, hapishane gibi ürkütücü.  

Hapisteki 15 kadının dramını anlatan ve sloganı “Bir avluya kaç hayat sığar?” olan

‘Avlu’da, oyuncuların dinlendiği yerler bile farklı. Limon Yapım, oyuncularına karavan yerine konteyner tahsis etti. Evgar, Moray ve Köse’yle kulis olarak kullandıkları konteynerlerinde konuştum.

DEMET EVGAR

‘Kalbi dayanmayanlar ve çocuklar izlemesin’

- Yıllardır dizi çekmeyen Demet Evgar, ne oldu da ‘Avlu’ya “Evet” dedi?

Bir kere kadın işi olması, ekibin bu kadar kuvvetli olması ve Yüksel’in (Aksu) bu dizide oluşu çekti. Çünkü onun kurduğu dünyayı çok seviyorum. Eskiden beri tanıyorum. Hayata bakışını da biliyorum. İronik ve organik bir şekilde birleştiriyor hikayeleri. Format olması da ilgimi çekti.

- ’Avlu’nun hedef kitlesi kim? Kadın mı, erkek mi, çocuk mu? 

Bizim dizide farklı bir şey söz konusu. Genelde erkeklerin kadınlara yaptığı şiddeti görüyorduk televizyonlarda, fakat kadının böyle bir şey yapıyor olması Türkiye için yeni. Her kesimin ilgisini çekeceğini düşünüyorum çocuklar hariç.

Bence insanlar çocuklara izletmesin. Kalbi dayanmayanlar da izlemesin.

- Kadına şiddet konusunda neler söylersin?

Bu büyük bir acı. Kanayan, ama müdahale edilmeyen bir yara. Dizide oynadığım karakter, kadınların uzak olmadığı biri. Severek evlendiği bir kocası var. Ancak evliliklerin çoğu, genelde erkeğin değişmesiyle başka bir aksa kayıyor. Kadın ise çocuk veya başka bir şey için kalıyor. Aslında bir nevi hapis hayatı yaşatıyor kendine. Burada hapse girdikten sonra kadının biraz da kendini keşfi var. Belki de bir nebze özgürleşiyor içeride...

- Yönetmeniniz Yüksel Aksu’nun kafasına uygun güzel bir ironi…

Hepimizin kafasına uygun olduğu için ‘Avlu’da buluştuk. (Gülüyor.)

CEREN MONAY

‘Efsun’ karakterine çok şey borçluyum’

- Bu dizinin neyi seni cezbetti?

Neyi çekmedi ki! Senaryosu, kadın hikayesi olması, olayları anlatma biçimi ve kadrosu tabii ki… ‘Daha başka ne olabilir ki!’ deyip atladım. Teklif edilen rol Azra’ydı, başka bir rol de gelseydi kabul ederdim. Çünkü bütün karakterler şahane. Komple projeye ‘Evet’ dedim aslında, Azra da işin nazarlığı oldu.

- Role nasıl hazırlandın? Dizinin orijinalini mi seyrettin?

Karaktere hazırlanırken dizinin orijinalini seyretmekten kaçındım, şimdi şimdi bakıyorum. Yüksel’le çalışmak büyük şans. Çünkü rolle ilgili komple done veriyor eline, “Bu kızda bu var, bunda bu var’ diye. Ayrıca hapis yatanlarla konuştum. İçeri her tokanın sokulmayacağından hapishanelerde gerçekten koğuş ağaları var mı ya kadar birçok şeyi öğrendim. Çünkü hayatın içinden bir şey yapıyoruz. Bir falso, inandırıcılığı yok edebilir.

- Ceren Moray, ‘O Hayat Benim’e ne borçlu? 

Birincisi ‘O Hayat Benim’ dizisine, ikincisi orada canlandırdığım Efsun’a, üçüncüsü de Efsun’u üretmemdeki bütün bileşenlere, senaryosundan yapımcısına ve oyuncu arkadaşlarıma kadar çok şey borçluyum. Hayatım boyunca unutmayacağım, unutamayacağım bir karakter çıkarmama yardımcı olan o bütüne çok şey borçluyum.

NURSEL KÖSE

‘Bu yıl başıma senaryo yağdı’

- ’Avlu’ dizisine “Evet” demenin sebebi veya sebepleri neler?

İlk önce senaryo, ama bu sene çok şanslıyım, sanki başıma senaryo yağdı.

- Kaç tane?

Altı tane geldi.

- Daha önce gelmiyor muydu?

‘Paramparça’da çalışıyordum. Dizi bitince seçme lüksüm vardı. Ondan da çok mutluyum. Gelen karakterler genelde anne ve kötü kaynana oluyor. Zaten zengin oğlan, fakir kız hikayesi çok bu aralar.

‘Avlu’ bu anlamda senaryosuyla, ekibiyle, yönetmenin Yüksel Aksu, kanalın da Star TV olmasıyla çekti beni.

Limon Yapım’a gittiğimde oynayacağım karakteri söylemeyip, “Senaryoyu oku bakalım, hangi karakteri seveceksin?” dediler. Okudum, ‘Bu!’ dedim. Onların düşündüğü rol de oymuş!

- Geri dönüşler nasıl?

Seyirciler “Keriman öldü, yaşasın Kudret”, “Avlu evimiz, Kudret anamız” demeye ve yazmaya başladı. Hoşuma gitti.

 

SİNA KOLOĞLU-MİLLİYET

‘Ben gelinin zeki ve çevik olanını severim!’

Kanal D’nin ‘Gelinim Mutfakta’ yarışması, kıvama geldi. Fatih Ürek, tam bu formatın sunucusu... Yarışma bize, ‘gelinliğin ne demek olduğunu’ öğretiyor. ‘Doğuştan gelin olunur mu?’ sorusunun cevabını veriyor. Kaynanaların gelinle ilgili sözleri de ayrı bir değer taşıyor. Mesela Hüsniye Hanım’ın “Ben gelinin zeki, çevik ve edepli olanını severim” sözü... Her evin duvarında yazılı olmalı!

Dikkat çekiyor!

Gülse Birsel’in dizilerinde mutlaka farklı bir oyuncu öne çıkar. ‘Jet Sosyete’de ‘güldürmek’ için uğraş veriliyor. Aralarında bir ismin sahneleri farklı; Deniz Cengiz (İlayda). Şahsen onun bölümlerinde gülüyorum.

‘Yemekteyiz’e neden katılıyorlar?

‘Yemekteyiz’, TV8’in en iyi gündüz kuşağı programı. Hatta tüm programlar içinde diyebilirim. Onur Büyüktopçu, burada en önemli faktör, ‘Neredeyse yarım sene oldu programa başlayalı... “Yarışmacıları tanıyorum. Kimi bir anı olsun diye, kimi ekranda görülmek için, kimi de ünlü olmak için katılıyor” dedi. ‘Ünlü olmak’ ve mahallede manav ve kasap tarafından tanınmak önemlidir!

Merve dizisi mi oldu?

Ev ahalisinin beğenerek izlediği diziydi ‘Ufak Tefek Cinayetler’. ‘Diziyi Merve’nin üzerine kurdular. ‘Merve aşağı, Merve yukarı’ dediler. Aslıhan Gürbüz, gayet iyi oynuyor, bir lafımız yok kendilerine... Dizi, ‘Ufak Tefek Merve Numaraları’ olmaktan bir türlü kurtulamıyor.

Haberimiz oluyor mu?

Star TV Ana Haberi’ni Nazlı Çelik şöyle kapatıyor: “Bültenimizin sonuna geldik. Yarın da her şeyden haberimiz olsun diye saat 19.00’da Star Ana Haber’de buluşmak dileğiyle hoşçakalın.” Her şeyden haberimiz oluyor mu?

 

MESUT YAR-POSTA

BU DA KULİS LOTO

Sezon sonunda biteceğinin kulisi yapılan dizilere bakalım. “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”, “İstanbullu Gelin”, “Siyah Beyaz Aşk”, “Aslan Ailem”, “Vatanım Sensin”, “Fazilet Hanım ve Kızları” dikkat çekenler. Gelecek sezonu garantilediği söylenen işlere de bakalım. “Sen Anlat Karadeniz”, “Çukur”, “Mehmed Bir Cihan Fatihi”, “Kadın”, “Ufak Tefek Cinayetler”, “Diriliş Ertuğrul”, “Arka Sokaklar”, “Avlu”, “Aşk ve Mavi”, “Çocuklar Duymasın”, “Bizim Hikaye” ilk bakışta görünenler... Bir de bugün yarın kalkar grubu var ki dilerim sadece kulis olarak kalırlar. “8. Gün”, “Tehlikeli Karım”, “Fi” (günü değişti) potada görünüyor. Kulislerden özet budur!

KAÇIRMAMAK LAZIM

FOX’un yarışması “Yaparsın Aşkım”a bu hafta Fulya ve Oğuzhan Zorlu isimli bir çift katılacak. Henüz altı aylık evli olan Zorlu çifti, Fulya’nın garip uyuma şekliyle izleyenleri eminim ki çok şaşırtacak...

Saç kurutma makinesini yatakta çalıştırarak uyuyabildiğini söyleyen Fulya ve bu nedenle aylardır uykusuz kaldığını söyleyen eşi Oğuzhan’ın yaşadıkları programın sunucusu İlker Ayrık’ı da şoke edecek...

Youtube’dan fön makinesi sesi indirip, eşini bununla uyutmayı deneyen ama bir türlü başaramayan Oğuzhan’ın hikayesi çarşamba günü ekranda olacak. Çekimlerde şaşkınlığa uğrayan yapımcı dostlar uyardı, bu trajikomik hikayeyi kaçırmayın derim!

CUMA KAZANINA GİRMEDİ

Aklın yolu bir. “Servet” (Show TV) başlamadan gün değiştirdi. Önceki gün düştüğümüz not da bu yöndeydi zaten. Ne olursa olsun cuma haftanın rekabeti en sert günlerinden. Ve “kimi diziler güç kaybediyor” diyerek bodoslama dalmamak lazım...

Mesela “Bir Mucize Olsun” (FOX) o hamleyi yaptı. Ama cuma liginde ilk bölümüyle cılız kaldı. Sonradan depara kalkar mı, görmek lazım... Bu arada “Servet”in yayın günü perşembe oldu!

RİNG ARTIK O KANALDA

“Bilgehan Demir ile Boks Gecesi”nin yeni kanalını ilk buradan okumuştunuz. “Boks Gecesi”, ekran ailesine yeni katılan DMAX’te Amerika’dan canlı yayınla bu sabah 05:00’te başlıyor.

Şampiyonların çarpışmasına sahne olacak müsabakanın tekrar yayını ise pazartesi gecesi 00:20’de ekrana gelecek. Müsabakada WBA ve IBO dünya şampiyonu Kübalı Erislandy Lara ile namağlup IBF dünya şampiyonu Jarrett Hurd karşı karşıya gelecek.

Aynı gece IBF süper orta sıklet unvan maçında Amerikalı şampiyon Caleb Truax Tarihi rövanşta eski İngiliz şampiyon James DeGale ile kozlarını paylaşacak. Bu işin çok meraklısı olduğu için yine ilk benden duyun istedim!

SIRADAKİ FRAGMANI GÖRMEK LAZIM

 “Yaşamayanlar” yayına hazırlanıyor. Blu TV’de yayınlanacak olan bu yeni dizinin başrolünde Elçin Sangu ve Birkan Sokullu var...

İlk fragman önceki gün yayınlandı. Ve Birkan’ı vampir dişleriyle görüp de içi ürperen bir ben değilimdir sanırım. Yine de Türkiye’nin neredeyse ilk sayılacak bu fantastik dizisi için bundan sonrasının çok daha şaşırtıcı olması gerekiyor...

İlk olmanın iddiasını hemen her fragmanda izlemek istiyorum. “Biz bunun da altından kalkarız” fikrine yeterince ikna olabilmek adına!

O UYGULAMAYI KANAL D BAŞLATTI!

Engelsiz bir ekran için FOX da alt yazılı yyayına başladı. “Türkiye’de ilk” olarak duyurulan bu uygulama aslında Kanal D tarafından internet sitesi dahil olmak üzere 6 yıldır yapılıyor. Sezar’ın hakkı Sezar’a...

Aradan “ilk”i kaldırırsak, bu uygulama milyonlarca işitme engelliyle ekran arasındaki makası kapatıyor. Meseleye böyle bakıyorum ve her iki kanala da duyarlılıkları için tebrik notunu düşüyorum.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKÖŞE YAZARLARI