UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YILDIRIM: “TÜRKİYE DÜNYA BARIŞI İÇİN MÜCADELE ORTAYA KOYUYOR!..”

Başbakan Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Moğolistan'da Başbakan Khurelsukh Ukhnaa tarafından resmi törenle karşılandı. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Khaltma Battulga ve Başbakan Ukhnaa ile görüştü ve iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı.

YILDIRIM: “TÜRKİYE DÜNYA BARIŞI İÇİN MÜCADELE ORTAYA KOYUYOR!..”

Cengiz Han Meydanı'nda bulunan Devlet Sarayı'ndaki tören, Başbakan Binali Yıldırım ve Moğolistan Başbakanı Khurelsukh Ukhnaa'nın yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

Moğolistan'ın gelişen demokrasisi, köklü kurumsal yapısı ve insan hakları konusundaki iyi siciliyle Avrasya'da başarılı bir örnek olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Aramızda derin tarihi bağlar, ortak kültür ve geleneklerimizden kaynaklanan ilişkilerimiz her bakımdan iyi durumdadır, sürekli gelişmektedir. Türkiye'yi dış politikanızda üçüncü komşu olarak görmenizden memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki yıl diplomatik ilişkilerimizin 50. yılını kutlayacağız. Bu 50. yılı iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir fırsat olarak görüyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin son 16 yılda güçlü iktidar ve istikrar sayesinde çok önemli bir atılım gerçekleştirdiğine dikkati çeken Yıldırım, 2002 sonunda iktidara geldiklerinde Türkiye'nin de Moğolistan gibi IMF destekli bir ekonomi yönetimi olduğunu hatırlattı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBİNALİ YILDIRIM