UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NAZ ELMAS: "OTİZMLİ AİLELERİN SESİ OLMAK İÇİN BU FİLMİ YAPTIK!”

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Onların Gözünden Türkiye'nin En'leri" projesinde otizmli çocuklar tarafından çekilen fotoğraflar sergilendi. Gecenin sunuculuğunu ise Naz Elmas üstlendi.

NAZ ELMAS: "OTİZMLİ AİLELERİN SESİ OLMAK İÇİN BU FİLMİ YAPTIK!”

Sergi için Sarıyer'deki Eski Büyükdere İskelesi'nde düzenlenen geceye, proje sırasında otizmli çocuklar tarafından fotoğrafları çekilen sanat, spor, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Geceye sunucu olarak katılan Naz Elmas, “Biliyorsunuz Otizm ile ilgili bir film çektim. Böyle paneller çok güzel oluyor. “Otizmli Çocukların Gözünden”, onların sosyalleşmesi adına yaptığımız bir proje. Hepimiz sahiplendik, gelen herkese teşekkür ederim” dedi.

Fotoğraflarının çekildiği anları ise Elmas, “Otizmli çocuklarla iletişim kurmak çok kolay bir şey değil. Yanlarında öğretmenleri vardı. Bu konuda belli bir eğitim almışlar. Onların hobileri küçük yaşta çıkıyor ama asıl problem 30 yaşından sonra çıkıyor. Çünkü hiçbir eğitim kurumu, hobilerini gösterebilecekleri bir yer yok. Bu memleketimizde ne yazık ki çok az” diyerek sözlerini noktaladı.

Naz Elmas, gecede ödül de aldı.

Gecede ödül alan isimlerden olan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da daha önce otizm ile ilgili bir çalışma gerçekleştirmenin toplumsal algıdan ötürü imkansız derecesinde olduğunu anımsattı.

Şimdi de güzel projelerin hayat bulduğuna işaret eden Boynukalın, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Proje dahilinde çekilen fotoğrafların satışa çıkarılacağı, gelirinin ise otizmli çocuklar için kullanılacağı öğrenildi.

Geceye katılan isimler arasında, Amine Gülşe, Furkan Andı., Mustafa Ceceli, Sadettin Saran, Yağmur Tanrısevsin de vardı. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERnaz elmas  mustafa ceceli  amine gülşe