UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN FAKIBABA MÜJDELİ HABERİ VERDİ!..

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye'nin 16 milyar dolar tarımsal ihracatla Avrupa birincisi, dünya 7'ncisi olduğunu açıkladı.

BAKAN FAKIBABA MÜJDELİ HABERİ VERDİ!..

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Mersin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Tarım İl Müdürlüğü'nün yürüttüğü İPARD 2. Aşama kapsamında hibe almaya hak kazanan 12 proje İçin Sözleşme İmzalama Töreni'ne katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kırsal kalkınmanın AK Parti hükümetleri sayesinde 15 yılda önemli yerlere geldiğini kaydederek, “Geçen Afyon'daydım. TKDK'nın bir üyesinin iş yerini ziyarete gittim. Yanında kocası, 2 küçük çok güzel çocuk ve bir hanımefendi. Hanımefendi mantar üretiyor. Allah razı olsun, bu da genç çiftçi projemizdendi. '30 bin lira aldım, işim öyle büyüdü ki ayda 5-6 bin lira para kazanıyorum' diyor ve kocasının yanında hava atıyor. İnsan isterse yapar” dedi.

"VARLIKLARINIZI SATAR BİR PORSİYON KURU FASÜLYEYE DEĞİŞTİRİRSİNİZ”

Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve AK Parti olarak halkın yanında olduklarını kaydeden Bakan Fakıbaba, “Bana deseler ki 'Para mı? Eğitim mi?' diyeceğim şey eğitimdir. Ama Eğitim Bakanlığı mı yoksa Gıda Bakanlığı mı deseler yine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı derim. İnsanlar ayakkabısız olabilir, belki ceketi, kravatı da olmayabilir ama kahvaltı yapmak zorundadır. Öğle yemeğini, akşam yemeğini yiyecek. İnsanların açlığa dayanmak için belirli bir müddeti vardır. Tüm varlığınızı satar bir porsiyon kuru fasülyeye değişirsiniz. Bunu üreten fedakar çiftçi arkadaşlarım ve benim ailem. Onlara minnettarız” şeklinde konuştu.

"TARIMDA BÜYÜME YETERLİ DEĞİL, DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ"

Ülkenin kalkınması için bakanlarla ve başbakanla sürekli görüşme halinde olduklarını vurgulayan Bakan Fakıbaba şöyle devam etti:

“Artık öyle bir yere doğru gidiyor ki gıda, tarım ve hayvancılık gerçekten bu işi anadan babadan öğrenen çok değerli arkadaşlarımızın olduğu kadarıyla, bu sefer daha farklı şekilde eğitim almış arkadaşlarımız da bu işe sahip çıkıyor. 'Çobana kız vermezler' diyorlar. Çoban kadar kutsal bir insan olur mu? Bizim her şeyimiz, canımız. Gerçekten bu işle iştigal eden, üreten, buğday üreten, süt üreten, et üreten, meyve, sebze üreten insanlar bu ülkenin en değerli insanlarıdır. İnşallah inanıyorum bu üretimimiz gittikçe artacaktır. Milli Eğitim Bakanımız söyledi, tarım ihracatında 4'ten 16 milyar dolara çıkmak her babayiğidin harcı değil. Dünya 7'ncisi ve Avrupa birincisiyiz. Tarımda büyük bir büyüme var. Yüzde 4.7 büyüme var. Bu yeterli mi? Değil. Daha da büyüyeceğiz.” 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13