UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

Fİ’NİN YAZARI AZRA KOHEN'DEN "HAKSIZ KAZANÇ" DAVASI!..

Fi-Çi-Pi’nin yazarı Azra Kohen, yer aldığı sosyal sorumluluk projesinde sponsor firmanın, adını ve görüntülerini izinsiz kullanıp reklam yaptığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

Fİ’NİN YAZARI AZRA KOHEN'DEN "HAKSIZ KAZANÇ" DAVASI!..

Ünlü yazar Azra Kohen, katıldığı yardım organizasyonunda, sponsor firmanın üzerinden reklam yaptığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu.
Fi-Çi-Pi’nin yazarı Azra Kohen, 50 çocuğun eğitim giderlerinin karşılanmasının amaçlandığı Türk Eğitim Vakfı’nın sosyal yardım organizasyonunda yer aldı.

“Asla Pes Etmeyenler Kulübü” adlı projeye birçok ünlü de destek verdi. Sanofi firmasına ait Pharmaton markasının sponsor olduğu projenin tanıtımında kullanılması için yapılan çekimlere Azra Kohen’in de aralarında bulunduğu 15 ünlü isim katıldı.
Ancak Azra Kohen, Pharmaton markasının, yardım amaçlı projenin önüne geçtiğini belirterek, kendisinin de ücret karşılığında markanın tanıtımlarında yer aldığı algısının yaratıldığını iddia etti.
İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvuran yazar, firmanın tanıtımlarında adının ve görselinin kullanmasının engellenmesini ve kişilik haklarının ihlal edildiğinin tespitini istedi.
Dava dilekçesinde projede yer almadan önce sponsor firmanın tanıtımlarında yer almak istemediğini söylediğini belirten Kohen, buna karşın “Asla Pes Etmeyenler Kulübü” organizasyonu içinde Pharmaton markasının video, resim, TV, internet, sosyal medya ve çeşitli yayın araçlarında ön planda yer aldığını kaydetti.

HABERTÜRK

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAzra Kohen