UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BTK "GETCONTACT" İÇİN HAREKETE GEÇTİ!.. "HEMEN SİLİN!.."

Telefon numarasından isim veya isimden telefon numarası sorgulamaya imkan veren rehber uygulamalarının hızla yaygınlaşması kişisel verilerin usulsüz kullanımına ilişkin endişeleri de beraberinde getirdi.

BTK "GETCONTACT" İÇİN HAREKETE GEÇTİ!.. "HEMEN SİLİN!.."

Söz konusu mobil uygulamalara yönelik şikayetlerin artması üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunu harekete geçti.

GetContact dahil 25 mobil uygulama için inceleme başlatıldı.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan da söz konusu uygulama ile ilgili uyarıda bulundu.

Rehberlik hizmeti veren mobil uygulamalar, özellikle son dönemde kullanıcıların yaptığı sorgulamaların ekran görüntülerini alarak sosyal medya hesaplarında paylaşmasıyla popülerlik kazandı.

Başka kişilerin telefon rehberlerinde nasıl kayıtlı olduğunu merak eden kullanıcılar, numara sorgulaması yapabilmek için bu uygulamalara yoğun ilgi gösterdi.

Kişilerin telefon numarası ve diğer bilgilerini toplayarak rehber oluşturan mobil uygulamalar ve internet siteleri kişisel verilerin korunmasına yönelik endişeleri de beraberinde getirdi.

İNCELEME BAŞLATILDI

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, hızla yayılan ve güvenlik açığı içeren 3. parti uygulamalarla kaynağı belli olmayan, kullanıcıdan izin talep eden GetContact ve benzeri uygulamaların kişisel bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden olabileceği konusunda uyardı.

Rehberlik hizmeti veren uygulamalara yönelik şikayetlerin artması üzerine BTK harekete geçerek inceleme başlattı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBTK