UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA!.. TEL RIFAT'TA KONTROL SAĞLANDI!..

Terör örgütü PKK'nın 2016 yılında ele geçirdiği Tel Rıfat bugün tamamen özgürleştirildi.

SON DAKİKA!.. TEL RIFAT'TA KONTROL SAĞLANDI!..

Münbiç'e yapılacak harekatta en önemli noktalardan biri olan Tel Rıfat'ı önemli kılan bir özellikle terör koridoru içinde yer alan çok önemli bir nokta olmasıydı.

İhlas Haber Ajansı sabah saatlerine geçtiği haberde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Tel Rıfat'ın 1 kilometre doğusunda kalan Şeyh İsa ve Umm Havş adlı 2 köye hava destekli operasyon düzenlediğini duyurmuştu.

Terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin'den yayılarak işgal ettiği Tel Rıfat ilçesinden Azez'e sığınan siviller ve yetkililer, yüzbinlerce sivilin evlerine dönüşü ve Fırat Kalkanı bölgesinin de güvenliğinin sağlanması için Tel Rıfat'ın da terörden arındırılmasını istiyor.

Azez'de faaliyetlerini sürdüren Tel Rıfat yerel meclisi başkanı Mahmut Allito, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PKK 2016'da bölgeyi ele geçirdi. 50'den fazla köy PKK'nın saldırıları sonucu işgal edildi. Yoğun saldırılar sonucu aileler, Türkiye sınırına göç etmek zorunda kaldı. Terör örgütü Tel Rıfat'ı ele geçirdi. Bölgeden yaklaşık 250 bin sivil göç etmek zorunda kaldı." dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtel rıfat