UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“UBER” SÜRÜCÜSÜNÜN DÖVDÜĞÜ KADIN YOLCUNUN İMDADINA TAKSİCİ KOŞTU

İstinye'den Atatürk Havalimanı'na gitmek için Uber aracıyla seyahat eden Birgül E.'nin, sürücü tarafından darp edildiği iddia edildi. Uber sürücüsü M.Ü (24) gözaltına alındı.

“UBER” SÜRÜCÜSÜNÜN DÖVDÜĞÜ KADIN YOLCUNUN İMDADINA TAKSİCİ KOŞTU

Birgül E. ve kızı, İstinye'den Atatürk Havalimanı'na gelmek için Uber uygulamasından araç çağırdı.

Araçla havalimanı girişine kadar gelen 2 yolcuyla, sürücü arasında “Erken indirme” tartışması yaşandı.

Birgül E., çıkan tartışma sonrası ismi henüz belirlenemeyen sürücü tarafından darp edildi.

TAKSİ ŞOFÖRÜ YARDIMLARINA KOŞTU

Burnundan darbe alan Birgül E. ile kızını araçtan indirilmiş gören Atatürk Havalimanı durağında çalışan taksi şoförü Murat Tağu durarak yardımlarına koştu.

Birgül E. kızının uçağını kaçırmaması için Atatürk Havalimanı'na geldi.

Önce ambulansa daha sonra da Atatürk Havalimanı'nda bulunan Port Clinic sağlık birimine götürülen Birgül E.'nin burada ilk tedavisi yapıldı.

Konuşmak istemeyen Birgül E., bu sırada basın mensuplarının "Uber sürücüsüyle tartıştınız?" sorusuna, başını sallayarak "Evet" yanıtını verdi.

Birgül E. daha sonra polis eşliğinde hastaneye sevk edildi.

Uçağına polis eşliğinde giden kadının kızı da konuşmak istemedi. 

UBER SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

İstinye'den Atatürk Havalimanı'na gitmek için Uber aracıyla seyahat eden Birgül Ekinci'nin darp edilmesi iddası ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında sürücü 24 yaşındaki M.Ü gözaltına alındı. Sivil trafik polislerince gözaltına alınan M.Ü., işlemleri için polis merkezine teslim edildi.

UBER'DEN AÇIKLAMA: BAHSİ GEÇEN DAVRANIŞ KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ

Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere Sarıyer'den Uber'e binen kadın yolcuyu darp ettiği iddia edilen şoför hakkında Uber yetkilileri açıklama yaptı. Açıklamada, "Konuyla ilgili araştırmalarımız tamamlanana kadar sürücü ortağının Uber sistemine erişimi engellenmiştir" denildi.

Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere Sarıyer'den Uber'e binen Birgül E. aracın şoförüyle fiyat konusunda anlaşmazlık yaşamıştı. Çıkan tartışmanın ardından Uber şoförünün kadın yolcuyu darp ettiği iddia edilmişti. Konuyla ilgili Uber yetkilileri açıklama yaptı. Açıklamada, "Konuyla ilgili araştırmalarımız tamamlanana kadar sürücü ortağının Uber sistemine erişimi engellenmiştir" denildi.

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

"Bahsi geçen davranış Uber uygulamasında kesinlikle kabul edilemez ve kimsenin başına gelmemesi gereken bir olaydır. Soruşturmalarına destek olmak için yerel emniyet birimleri ile yakinen çalışmaktayız. Konuyla ilgili araştırmalarımız tamamlanana kadar sürücü ortağının Uber sistemine erişimi engellenmiştir. Bahsi geçen davranışlar Uber Topluluk Kuralları'na aykırıdır. Yolcularımızın ve sürücü ortaklarımızın güvenliği bizim en büyük önceliğimizdir. Herhangi bir olay olduğunda yerel emniyet birimleri ile birlikte çalışarak araştırmalarına destek vermekteyiz. Uber'in Acil Destek Ekibi dünya genelinde yaşanabilecek olayları veya kazaları takip ederek hemen dönüş sağlamaktadır. Uber konuyu hassasiyetle takip etmekte ve konunun aydınlatılması için araştırmalarına destek olmak üzere yerel emniyet birimleriyle çalışmaktadır."

TARTIŞMA ANI KAMERADA
Aracın içindeki görüntüler de ortaya çıktı.
İşte o görüntüler...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERuber