UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DOĞAN SATIŞIYLA NELER DEĞİŞECEK: REKLAM FİYATLARI 8’E KATLANACAK

Doğan Grubu’nun satışıyla birlikte neler olacak?..

DOĞAN SATIŞIYLA NELER DEĞİŞECEK: REKLAM FİYATLARI 8’E KATLANACAK

Piyasaya çalkanıyor.

En çok sorulan sorulardan biri de yılda 200 milyon zarar eden Doğan Grubu’na 1 milyar 250 milyon dolar nasıl verildiği?..

İşte bu haberde, değişimin detaylarını, alınan duyumları, kapalı kapılar ardındaki konuşmaları öğreneceksiniz.

1-HABERLER: Haber sisteminde yıkıcı değil yapıcı bir sistem oturtulacak. Sürekli eleştiren değil, iyiyi öven, yanlışı eleştiren ancak yıkıcı olmayan, kişiselliğe dönüştürülmeyen bir yaklaşım oluşturulacak. Bu nedenle sert yazılarıyla bilinen isimlerin artık Doğan Grubu içinde yazı yazmalarına “zor” gözüyle bakılıyor. İsimleri yazmaya gerek yok, belli zaten!!!

2-SPOR: Özellikle Demirören grubu spora da çok yakın bir grup olduğu için Yeni Doğan, spor’da da daha aktif olacak. Burada da ilk hedef, grubun yayın organlarında kavgalardan uzak bir eğilimin tercih edilecek olması ve beIN’le beraber futboldaki rant’ın herkes tarafından daha iyi kullanılır hale gelmesi…

3-REKLAM SEKTÖRÜ: Bu satıştan en çok etkilenecek olan camia… Çünkü büyük planlar olduğu söyleniyor. Burada ilk konuşulansa ATV grubuyla birlikte, eskiden benzerleri olduğu gibi(Mepaş-Zedpaş gibi) bir reklam birlikteliği kurulması… (Yılar önce aynısı yapılmış ve bir gecede tüm reklam anlaşmaları iptal edilmiş, ajanslara bir faksla bildirilmiş, ardından da tüm fiyatlara 8 kat zam yapıldığı ilan edilmişti) Doğan ve Turkuaz gruplarının kurabileceği bir reklam birlikteliğiyle aynı şekilde reklam fiyatlarına da olağanüstü zam gelecek. Hatta reklam bütçelerini dolar’a çevirme düşüncesi de var ancak bu duruma, dövizle ticarete sıcak bakmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izin vermeyeceği söyleniyor. İşte yılda 200 milyon zarar eden Doğan Grubu’na nasıl 1 milyar 250 milyon dolar verildiğinin açıklaması da bu… Gelirler böylece katlanacağı için yıl içinde şimdiye dek oluşan zarar da otomatikman eriyecek. Bu birliktelikten sonra dışarıda kalan kanalları da zor bir dönem bekliyor. Ancak bazıları bu durumu avantaj olarak da kullanabilir!  (Bu arada eskiyi hatırlayanlar bilir, bu birliktelikler iki kanalla başlayıp, daha sonra üç kanala çıkmıştı. Belki de böyle bir oluşum olacak. Reklam verene ve özellikle de reklam ajanslarına karşı çok kuvvetli bir düzen oluşturulması planlanıyor)

4-DİZİLERDE DEĞİŞİM: Artık dizi başına 1 milyon, 2 milyon TL ödeme devri bitiyor. Ortak anlaşmalara varılacak. Dizi fiyatları 500 bin TL’lerde tutulmaya çalışılacak. Aksi tutum sergileyen yapımcılarla çalışılmayacak. Burada hedef sürekli zarar eden medya kuruluşlarını karlı hale getirmek… Tabi iki grubun uygulayacağı karara diğer kanallar da uyarsa!..

5-MÜZİK DÜNYASI: Bu satışta dikkati çeken DMC, Doğan radyoları, D&R ve Blu TV’nin listede olmayışı… DMC’nin arkasında belki artık bir medya grubu olmayacak ancak satış yüzünden paraları olacak!.. Yani sonuçta bu satıştan müzik camiası da önemli ölçüde etkilenecek!..

6-İNSAN KAYNAKLARI: Alınan duyumları göre, satış sonrası büyük çaplı bir işten çıkarma yaşanacak. Ancak bu hemen olmayacak. Zaten şu anda grup içinde çalışanların en çok konuştuğu durum bu… Kimlerin gidip, kimlerin kalacağı!..

SONUÇ OLARAK; Medya dünyasında aslında yepyeni bir dönem başlıyor. Olay, sadece bir medya grubunun satışı değil… Çünkü peşi sıra iki önemli grubun da satışının geleceği (Biri Star… Bir yabancı firmanın ön görüşmede olduğu söyleniyor… Diğeri de Show TV… Show’la da bir yerli grubun ilgilendiği belirtiliyor) ve üstte yazdıklarımızın bu nedenle hızlı bir şekilde hayata geçebileceği, ortak kararların daha kolay uygulanabileceği vurgulanıyor.

Medyayla ilgili tüm gelişmeleri tamamen tarafsız olarak okuyabildiğiniz UçanKuş Medya, açıklanan-açıklanmayan tüm gelişmelerden sizi hem UçanKuş TV kanalı aracılığıyla, hem de internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından haberdar etmeye devam edecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdoğan grubu