UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI REX TILLERSON GÖREVDEN ALINDI!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden aldı. Dışişleri Bakanlığı görevine CIA Başkanı Mike Pompeo'nun geldiği ifade edildi. Rex Tillerson geçen ay da, Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla bir araya gelmişti. Türk halkı, Rex Tillerson’ı Çavuşoğlu’nun “Hadi gel Rex” cümlesiyle tanımıştı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI REX TILLERSON GÖREVDEN ALINDI!

ABD Başkanı Donald Trump ile Dışişleri Bakanı Rex Tillerson arasında ABD dış politikasındaki neredeyse her önemli konuda ortaya çıkan fikir ayrılıklarının “tamiri zor bir” hâl almaya başladığı belirtiliyor.

Trump ve Tillerson'un bugüne kadar Kuzey Kore, İran ve Katar krizi konularında kamuoyu önünde sık sık birbirine ters düşen açıklamalar yapmaları ise ikili arasındaki fikir ayrılıklarının basın yoluyla mesajlaşmaya vardığını gösteriyor.

Geçen sene ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlayarak, görevinin başında olduğunu bildirmiş, Amerikan medyasında son günlerde hakkında çıkan "istifa edecek" haberlerine tepki gösteren Tillerson, "Başkan'a olan bağlılığım güçlüdür. Başkan Yardımcısı da görevimde kalmam konusunda beni ikna etmeye hiçbir zaman çalışmadı. Çünkü bu görevi bırakmayı hiç düşünmedim." demişti.

“HADİ GEL REX”

Rex Tillerson geçen ay Ankara’da Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’yla bir araya gelmiş ve ortak basın toplantısı düzenlemişlerdi.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun kendinden emin rahat tavırları damga vurmuş, hatta Tillerson’a hitap ederken ki beden dili çok beğenilmişti.

Çavuşoğlu’nun, elini Tillerson’un omzuna atarak “hadi gel Rex” demesi günün konusu olmuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrex