UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BEKİR BOZDAĞ'DAN, "HADIM"LA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA!..

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapıyor.

BEKİR BOZDAĞ'DAN, "HADIM"LA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA!..

Bekir Bozdağ: “Bu çalışma kapsamında cezalar ve caydırıcılık artırılmaktadır. Her yıl risk araştırmaları yapılacak, haritalar çıkarılacaktır. Halk arasında hadım olarak bilinen konu yasal dayanağa kavuşturulmaktadır. mağdur hakları konusunda yeni bir yasal düzenleme yapılacak. Adalet Bakanlığı bu konuda çalışma yürütüyor.

Cezaların caydırıcılığı suçların işlenmesini önlemede etkiye sahip. Ama ceza suçtan sonra devreye giriyor, bir çocuğumuz mağdur hale geliyor. O cezanın verilmiş olması mağduriyeti ortadan kaldırmıyor. Hükümet olarak bir yandan cezaları artırarak caydırıcılığı yükseltirken öte yandan çocuklarımızın tuzağa düşmeden önce onları koruyucu tedbirlerin üzerinde durmamız önemlidir. Burada ailelere, MEB'e, STK'lara, medyaya, üniversitelere, Diyanet'e büyük görevler düşüyor. Bu alanda bir seferberlik bilinciyle hareket edilmesi çok önemli. Burada çok geniş kapsamlı bir adım atılacak.

Bu konuda hükümetimizin bir ısrarı yok. AYM verdiği bir kararda cezaların suç mağdurlarına göre kademelendirilmesi konusunda bir karar verdi. AYM kararını okudukları zaman atılmak istenen adımın ne olduğunu görürüz. Suçun mağdurlarına göre cezayı artıran ve azaltan bir kademelendirme her yerde var. Birilerini koruma kastı yoktur. Bazıları buradan AK Parti'ye zarar vermeye çalışıyor. Bu istismarcıların tamamına biz aynı gözle yaklaşıyoruz.”a düşmesini engellemek en büyük hedefimiz.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBEKİR BOZDAĞ