UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DENİZ SELİN ÜNLÜDAĞ YILDIZLAR AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU!..

Rusya'nın Soçi kentinde devam eden Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda yıldız kızlar kılıç kategorisinde mücadele eden 17 yaşındaki milli sporcumuz Deniz Selin Ünlüdağ, Bulgar rakibi Yoana Ilieva'yı mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

DENİZ SELİN ÜNLÜDAĞ YILDIZLAR AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU!..

Deniz Selin Ünlüdağ, Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda yıldız kadınlar kılıç kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu.

BAKANDAN KUTLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yıldız kadınlar kılıç kategorisinde Avrupa şampiyonu olan milli eskrimci Deniz Selin Ünlüdağ’ı tebrik etti.

TARİHE GEÇTİ

Rusya’nın Sochi kentinde düzenlenen şampiyonada Deniz Selin, 95 yıllık eskrimin Türkiye tarihinde İbrahim Ahmed Acar’dan sonra ikinci, kadınlar kategorisinde ise ilk kez bu başarıyı elde eden sporcu olarak tarihe geçti.

Avrupa’dan 56 sporcusunun katıldığı şampiyonada eleme maçlarından 9. sırada çıkmayı başaran Deniz, son 64’e maç yapmadan kaldı.

Deniz Selin, Türkiye eskrim tarihinde ilk 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonluğunu elde eden kadın kılıç milli takımında da yer alıyordu.

 "ŞAMPİYONLUĞU AFRİN YOLUNDAKİ KAHRAMAN MEHMETÇİK'E ARMAĞAN EDİYORUZ"

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı, eskrimde elde edilen başarıların tesadüf olmadığını Deniz'in altın madalyasıyla yeniden ispat ettiklerini belirterek, "Bu tarihi Avrupa şampiyonluğunu Afrin yolundaki kahraman Mehmetçik'e armağan ediyoruz." dedi.

Atalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabırla ve azimle çalıştıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Milli sporcularımız Türk eskriminde tarih yazmaya devam ediyor. Deniz de değerli antrenörlerimizle Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde yapmış olduğu çalışmalarının karşılığını aldı ve ülkemize ikinci kez Avrupa şampiyonluğu yaşattı."

İşte Deniz Selin Ünlüdağ’ın Instagram’da şampiyonluk sonrası paylaşımı;

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERşampiyon