UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI: SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA GELİYOR!

Geçtiğimiz hafta ülkeye hakim olan karlı hava durumu geride kalırken, kar beklenen yağışın altında kaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika hava durumu tahminlerine göre fırtına geliyor. Yağmurun da etkili olacağı fırtınayla beraber Marmara ve Kuzey Ege'de zor anlar yaşanabilir.

METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI: SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA GELİYOR!

Meteoroloji’nin son dakika tahminlerine göre yeni haftada hava durumunda kuvvetli yağmur yurda hakim olacak.

Bugün ise Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına kendisini gösterecek ve kısa süreliğine zorlu anlar yaşatacak.

Hava sıcaklıkları hafta sonuyla beraber artışını sürdürecek fakat kuvvetli yağmurlar bugünden itibaren yurdu etkisi altına alacak.

Yurdun büyük çoğunluğunda etkili olacak olan yağmurlar Doğu Anadolu Bölgesi’nin en doğusunda karla karışık yağmur şeklinde görülecek.

Haftanın kalanında da yağmurlar durmayacak ancak etkisini azaltacak, hafta ortasına kadar hava sıcaklıkları artmaya devam ederken yağmur da eşlik edecek.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç Kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına (50-70 km/saat, yer yer 80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMETEOROLOJİ  HAVA DURUMU