UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİR DÜNYA DEVİ AÇIKLADI: 2022’DEN İTİBAREN ÜRETMEYECEĞİZ!..

İngiliz Financial Times'ta yer alan habere göre, dizel motorlu modellerinin üretimini durduracağını açıklayan otomotiv devlerinin arasına Fiat Chrysler Automobiles (FCA) da katılıyor.

BİR DÜNYA DEVİ AÇIKLADI: 2022’DEN İTİBAREN ÜRETMEYECEĞİZ!..

Üreticilerin Dieselgate skandalı sonrası hız verdiği tamamen elektrikli ve hibrit (benzin motorlu) otomobil atılımının bir sonucu olarak, merkezi ve yerel yönetimlerin getirdiği ekstra yükümlülükler sebebiyle ekonomik avantajını ve teknolojik ömrünü doldurmak üzere olan dizel motorlar, kaçınılmaz sona FCA’dan gelen haberle bir adım daha yaklaşmış oldu.

1 Haziran 2018’de düzenlenecek ve FCA’nın yeni CEO’sunun da ilan edileceği yıllık toplantıda, dizel motorlu modellerin 4 yıllık bir takvimle pazardan adım adım çekileceği bir planın da açıklanacağı bildiriliyor.

Porsche ve Toyota’nın ardından, FCA bünyesinde Fiat, Chrysler, Dodge, RAM, Alfa Romeo, Lancia ve Maserati markalarının yeni modellerinde de 2022 itibariyle dizel motor görmeyeceğiz.

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin geçtiğimiz yılın sonunda yayınladığı 2017 verilerine dayanan rapor, benzin motorlu araç satışlarının dizel motorlu olanları uzun bir aradan sonra ilk kez yüzde 2 oranında geçtiğini gösteriyordu. 

Ayrıca 2018 Ocak verileri de bu farkın yeni yılın ilk satışlarında yüzde 7’ye çıktığını gösteriyor. Bu sonuçlar dizel motorlu otomobil üretiminin azalması ve yakın gelecekte tamamen biteceği senaryosunu destekliyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERPORCHE  DİESEL  FİAT  FERRARİ  OTOMOBİL  DEV