UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİNA KOLOĞLU YAZDI: " EROTİK ASLAN BELGESELİ!"

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değindiler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

SİNA KOLOĞLU YAZDI: " EROTİK ASLAN BELGESELİ!"

SİNA KOLOĞLU-MİLLİYET

SİNA KOLOĞLU’NUN NOT DEFTERİ

‘CEZA ALMAMAK İÇİN BÖYLE YAPIYORLAR’

‘Ufak Tefek Cinayetler’de ilişkilerin bir ileri bir geri gittiğini yazmıştım.

Bir izleyiciden, “Ceza alırlar diye kızla oğlan aşk yaşayamıyor. Senarist, oğlanı karısından boşatsa, konu bitecek. Mecbur, adamı eve geri yolluyor” yorumu geldi. Oya’yla Serhan ilişkisi bu yüzden ilerlemiyor. Yani izleyici, ‘anlayışlı olun’ diyor.

SİNAN AKÇIL’DAN TV PROGRAMI

Sinan Akçıl, TRT Müzik’te ‘Farklı Sahne’ isimli yeni bir programa başladı. İlk konukları, Serdar Ortaç ve Otilia oldu. Akçıl piyanonun başına oturdu, Ortaç orkestrayla okudu. Program, canlı yayınlandı. Bahtiyar Sis imzası var. Yılların ismi, ne şovlar yönetti... ‘Farklı Sahne’, her perşembe TRT Müzik’te 22.30 gibi başlıyor. Bu tarzı sevenler için, iyi bir adres.

ŞAMPİYONLAR LİGİ BEDAVA OLMAZ!

BeIN Sports, Şampiyonlar Ligi maçlarını aldı ve şifreli yayınlayacak. “Spor haber kanalı var, oradan şifresiz yayınlanır” diyorlar. Kimler izleyebilir? Aboneler... Peki üç büyüklerden biri veya ikisi kupaya katılma hakkını kazandı, maçları buradan yayınlanır mı? Zannetmem. Kanal, bu maçlar için tonla para vermiş. Aboneler, ‘harbi maçları’ izlemek istiyorlarsa, Şampiyonlar Ligi paketini (Şu an böyle bir durum yok ama olacak diye düşünüyorum) almak durumunda kalacak. 

EROTİK ASLAN BELGESELİ

National Geographic Wild kanalında ‘Afrikanın Avcıları’ belgeselinde, aslanlar vardı. Özel hayatlarından kesitler veriyordu. Konu, dinç ve bekar genç aslanlardı. Dış ses, yumuşak bir kadın sesi... Aslan idrar yapıyor, dış ses, “Baştan çıkaran kelimelerle dolu kartviziti olduğunu aslan bilmiyor” diyor. Ekran başında, “Yeni bir erkeğin sesi dişiyi çekiyor. Çiftleşme arzusu çok güçlü” cümleleri eşliğinde, erotizmin doruğundayız.

RODEO YERİNE CİRİT

S Spor’da rodeo yarışları vardı. Ev ahalisi, “Bizim cirit heyecanlı değil mi? Niye büyük organizasyonlar yapıp, izleyiciye cazip hale getirmezler?” dedi. Biz rodeocuları biliyoruz da ciritçileri bilmiyoruz. Mesele bu...

 

ALİ EYÜBOĞLU-ALİCE

MİLLİYET

SRİ LANKA’DA İLK TÜRK DİZİSİ

Dizilerimizin dünyanın dört bir yanında ne denli ilgi gördüğünün son kanıtı ‘Kırgın Çiçekler’ oldu. 12 Mart’taki 113’üncü bölümle final yapacak ATV’nin dizisi şimdiye kadar Hırvatistan, Romanya, Moldova, Endonezya, Şili, Uruguay, Meksika, Arjantin, İran, Paraguay ve Peru’ya satıldı. ‘Kırgın Çiçekler’in yapımcısı Mehmet Yiğit Alp, “Dizi ihracatında bir ilke imza attık. Sri Lanka’ya ilk diziyi biz sattık” dedi.

Güney Amerika’dan Balkanlar’a, Orta Doğu’dan Hint Okyanusu’na kadar onlarca ülkede projelerimizin yayınlanması güzel. Hint Okyanusu’ndaki Sri Lanka’da esmeye başlayacak Türk dizisi rüzgarı, ada ülkesine mesafesi sadece 31 km. olan Hindistan’ı yani Bollywood’u da etkisi altına alır mı acaba?

İPEK TUZCUOĞLU ‘AŞK VE MAVİ’DE

Cuma akşamları ATV’de ekrana gelen, başrollerini Emrah Erdoğan’la Burcu Kıratlı’nın paylaştığı ‘Aşk ve Mavi’nin kadrosuna yakında yeni bir dizi yıldızı daha katılacak. Işıl Yücesoy, Kenan Bal, Baran Akbulut, Cüneyt Mete, Ayşe Ünsal ve Birgül Ulusoy gibi isimlerin oynadığı dizinin 59’uncu bölümünde İpek Tuzcuoğlu da kadroya katılacak. ‘Aşk ve Mavi’nin yapım şirketi NTC Medya’nın yine ATV’ye çektiği ‘Diğer Yarım’da Gonca Sarıyıldız, Orhan Kılıç, Gülen Karaman, Nevra Serezli ve Ruhi Sarı gibi isimlerle kamera karşısına geçen Tuzcuoğlu, son olarak TRT 1’in 18’inci bölümde bitirdiği ‘Yalaza’da oynuyordu.

LÖSEMİLİ YAĞMUR’UN TEK İSTEĞİ HİRA’NIN PEMBE EVİ

‘Usta oyuncu zor durumda’ başlıklı yazı gibi bu konuyu gündeme taşıyıp taşımamayı çok düşündüm. Üç yıl işsiz kalınca, hazırdan yiyen ve konakladığı otelin parasını ödeyemez duruma gelen sanatçının ismini yazsam, konu ana haberlere taşınır ve yardım yağardı ödüllü sanatçıya… Usta oyuncu maddi sıkıntıdan kurtulur, ama gururu incinebilirdi. Şükürler olsun ki, ismini yazmadan ve fotoğrafını kullanmadan da halloldu konu…

Yine kimseyi rencide etmeden çözüm bulmak istiyorum minik bir soruna. Meslektaşım Faik Erdemli, hayranı olduğu Göksel’le görüşmesini sağlayarak, mutlu ettiği lösemi hastası Yağmur’un son hayalini anlattı.

Şubatın son günü altı yaşına girecek olan Yağmur, Demet Akalın’ın sosyal medyasında paylaştığı kızı Hira’nın odasındaki oyuncakları görünce, ailesinden aynısını istemiş.

Yedek parça servisinde çalışan babayla ev kadını annenin üç kızından en büyüğü Yağmur, lösemi hastası, ortancanın sağlık sorunu yok, ama en küçüğü (2) down sendromlu. Geçtiğimiz yılki doğum gününde onun Göksel’le konuşma hayalini gerçekleştiren arkadaşım, “Ailenin Yağmur’un Hira’dan görüp özendiği pembe evle karavanını alacak imkanı yok” deyince, kayıtsız kalamadım. 28 Şubat’ta altı yaşına girecek Yağmur’un çok istediği oyuncakları alıp, küçük bir lösemi hastasını mutlu etmek isteyenler, Instagram’daki @fatmakucukaydin hesabından iletişime geçebilir.

BİRAY DALKIRAN’A HOŞ GELDİN HEDİYESİ!

Yönetmen Biray Dalkıran’ın Amerika’da çektiği ilk film olan ‘The Crossbreed’,

2 Mart’ta Türkiye’de ‘Melez’ adıyla vizyona girecek. Dalkıran, filmini tanıtmak için sosyal medya hesaplarından teaser’ını yayınladı. Bir grup Facebook kullanıcısı, dünyada katıldığı tüm festivallerden ödül alan korku filminin teaser’ı için spam kampanyası başlattı.

Şikayetler üzerine Facebook’un tanıtımına ‘spam’ muamelesi yapıp, video’ya erişimi engellemesi yönetmeni kızdırdı. “Herhalde bu bana hoş geldin hediyesi” diyen Dalkıran, sosyal medyasından şu açıklamayı yayınladı: “Yurtdışında bir şeyler denemek ne kadar kötü bir şeymiş? Hemen saldırı başladı. Beyler, bayanlar! Filmimi seviyorum. Bundan sonra da daha iyisini yapmak için uğraşacağım. Tanıtımı bir kez daha yayınlıyorum, lütfen siz de paylaşın.”

GÜNÜN SÖZÜ

İnsana yapılacak en büyük kötülük; onu bir umudun içine hapsetmektir. (J. François Lyotard)

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSİNA KOLOĞLU  ALİ EYÜBOĞLU