UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAYI GİDEREK YÜKSELİYOR!.. TSK'DAN AFRİN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1931 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. TSK ve ÖSO, Afrin’in güneybatısındaki Hacılar ve Ebu Kabe köylerini teröristlerden temizledi. Böylece harekatın başlangıcında bu yana 103 nokta teröristlerden temizlenmiş oldu.

SAYI GİDEREK YÜKSELİYOR!.. TSK'DAN AFRİN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik 36 gündür sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1931'e çıktı.

HAREKATTA 36. GÜN

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), sınırda ve bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik 20 Ocak'ta başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 36'ncı güne girildi.

TSK VE ÖSO ADIM ADIM AFRİN'E İLERLİYOR

Türk savaş uçaklarının, teröristlere ait belirlenen hedefleri havadan bombaladığı harekât, karadan da topçu bataryaları ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle sürdürülüyor.

1931 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede 58'i son 24 saatte olmak üzere, harekâtın başından beri toplam 1931 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

AFRİN'İN GÜNEYBATISINDA KRİTİK GELİŞME!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in güneybatısındaki Ebu Kabe ile Hacılar köylerini teröristlerden arındırdı.

103 NOKTA TEMİZLENDİ

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 75'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 103 noktayı örgütten kurtardı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAFRİN