UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TARKAN’A MAHKEME ŞOKU!"BENİ ÇOK SEV" VE "ELLERİM UĞURLAR" KARARI

Son günlerde babalık heyecanı yaşayan Tarkan’a mahkeme yolu göründü!..

TARKAN’A MAHKEME ŞOKU!"BENİ ÇOK SEV" VE "ELLERİM UĞURLAR" KARARI

Son albümü “10” da yer alan “Beni çok sev” şarkısıyla büyük beğeni yakalayan Megastar, şarkıya çektiği klibiyle de bol alkış almıştı.

Ama ne yazık ki sevinci kısa sürdü….

Çünkü şarkı, hem Cem Özkan’ın “Olmayacak Bir Hayal” şarkısıyla hem de ve büyük bir oranda Ayşe Mine’nin “Ellerim Uğurlar” şarkısıyla benzerlik gösteriyordu.

Günlerce konuşulan, tartışılan hatta yan yana konup dinlenen 3 şarkıda benzerdi.

Cem Özkan’ın “Olmayacak Bir Hayal” şarkısı birkaç notanın dışında benzerlik göstermemesi Megastar’ı ve hayranlarını biraz rahatlatsa da, Ayşe Mine’nin “Ellerim Uğurlar” şarkısının büyük bir bölümü benzerlik gösteriyordu. Hatta iki şarkıyı da aynı anda dinleyenler arada hiçbir fark göremiyordu.

Olay ilgili kurumlara taşındı ve ilgili kurumlardan biri olan MESAM’dan ilk açıklama geldi.


Karar kısmı;

Serkan İzzet Özdoğan tarafından sunulan dilekçe ve ekleri okundu. Eserler karşılaştırılarak incelendi. “Ellerim Uğurlar” ve “Beni Çok Sev” isimli eserlerin ara nağme ve nakarat bölümlerinin işleme farkı olmakla birlikte aynı olduğu bu bölümlerin de eserlerin ana teması olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca 3/4 lük olarak kurgulanan “Beni Çok Sev” isimli eserin nakarat bölümünde yer alan 4 ölçülük bölümün şan giriş ezgisinde kullanıldığı anlaşılmıştır. Serkan İzzet Özdoğan’ın dilekçesinde belirttiği diğer eserleri alenileşme tarihlerinin “ Ellerim Uğurlar” isimli eserden daha sonra alenileşmesi sebebiyle incelemeye esas alınmamıştır. Cengiz Tekin’in “ Beni Çok Sev” isimli eserdeki pay oranının belirlenmesi için tarafların aralarında anlaşması veya yargı yoluna başvurmaları gerektiğine karar verilmişti.

Bilgilerinize sunulur.



Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTARKAN