UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İRAN'DA 60 YOLCUSU BULUNAN UÇAK DÜŞTÜ!..

İran'da bir yolcu uçağının radardan kaybolduğu açıklandı. İranlı yetkililer tarafından yapılan son dakika açıklamasında uçağın İsfahan bölgesinde düştüğü doğrulandı.

İRAN'DA 60 YOLCUSU BULUNAN UÇAK DÜŞTÜ!..

 Press TV’de yer alan haberde ülkenin güneybatısından kalkan uçak Tahran’dan Yasuj’a gidiyordu.

İranlı yetkililer uçağın İsfahan’da düştüğünü açıklarken, Aseman Airlines’a ait uçakta yaklaşık 50-60 yolcu olduğu kaydedildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, radardan kaybolduktan sonra düştüğü açıklanan uçakta 66 kişinin olduğu belirtildi.

İran yerel basınında yer alan haberlere göre görgü tanıkları uçağın İsfahan’daki tarlalara acil iniş yaptığını iddia ederken, bazı kaynaklar kazadan sağ kurtulanların olabileceğini ifade ediyor.

Öte yandan olayla ilgili bir soruşturma başlatıldığı da açıklanırken Tasnim Haber Ajansı’na konuşan yetkililer, “Olay yerine ilk yardım helikopteri gönderdik fakat ambulans göndermek, dağlık bir alan olduğu için oldukça güç” dedi.

Haber ajansı ISNA’ya konuşan Acil Afet ve Yardım Birimi Sözcüsü Motjaba Khaledi, “Uçak Semirom yakınlardaki dağlık alana düştü” dedi. İsfahan bölgesinin acil durum ve tıbbı destek departmanının direktörü Ghafur Rastin, “Uçağın düştüğü alan dağlık fakat olayla ilgili henüz bir şey bilmiyoruz” dedi.

Fransız-İtalyan uçak üreticisi ATR firmasının yaptığı ATR 72, 78 yolcu taşıyabiliyor ve 2 pilot tarafından kontrol ediliyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSON DAKİKA