UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"HAFTA SONUNUN ŞAMPİYONU SURVIVOR OLDU!.."

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değindiler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

"HAFTA SONUNUN ŞAMPİYONU SURVIVOR OLDU!.."

ALİ EYÜBOĞLU-MİLLİYET

MESAM VE MSG’DE NEYİ PAYLAŞAMIYORLAR?

Türkiye Musiki Eserleri Meslek Birliği’nde (MESAM) başlayan kavga, seçim yaklaştıkça iyice alevlendi… Orhan Gencebay’la Arif Sağ’ın 50 yıllık dostluğunu bitiren, yönetimdeki istifalar ve yapılan suçlamalardan sonra herkesin yanıtını merak ettiği soru aynı:

“Neyi paylaşamıyorlar?”

MESAM’dan ayrılanların kurduğu  Musıki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği de seçime gidiyor. Candan Erçetin, Garo Mafyan’a “Değişim” sloganıyla aday oldu.

Kültür Bakanlığı’nın yanı sıra temsilcisi oldukları telif örgütlerinin de denetlediği MESAM ve MSG’yi yönetenler, isteseler de “vurgun” yapamayacaklarına göre neyi paylaşamıyor? Ortada paylaşılan bir rant yoksa, neyin kavgası bu?

Tüzük değişikliği şart

Birincisi; “koltuk sevdası”…

İkincisi; Gencebay’ın da vurguladığı gibi yöneticiliğin eşe  dosta iş verme şansı…

Üçüncüsü; hizmete talip olanların yönetim anlayışlarındaki fark.

Dördüncüsü; hakk-ı huzur ücreti.

Yılda 45 milyonun üstünde telif toplayan MESAM’da toplantı başına her üyeye ödenen hakkı huzur ücreti 700 lira… Eser sahibi olarak yılda sadece 7 lira veya 600  700 lira telif alanlar için MESAM yöneticiliği “ballı iş”… O yüzden yılda 33 bin 600 liradan olmak istemiyor çoğu.

O yüzden MESAM ve MSG’nin öncelikle halletmesi gereken şey, tüzük değişikliği.

MESAM ve MSG’nin tüzüğünde “Hiçbir üye üst üste iki dönemden fazla görev yapamaz” ve “Yıllık telif geliri, Yönetim Kurulu üyelerine ödenen hakkı huzur ücretinden düşük olanlar, yönetime aday olamaz” yazsaydı, bugün konuşulan sorunların çoğu yaşanmazdı.

“O SES” FRANSIZLARIN? MASKESİNİ DÜŞÜRDÜ!

Leonard Cohen’in “Hallelujah” şarkısına girer girmez jüri üyelerinden biri döndü, sonra diğerleri… Şarkı bittiğinde bir jüri üyesinin de teşvikiyle stüdyodaki seyirciler de ayağa kalkıp alkışladı Suriyeli yarışmacıyı…

“The Voice” (O Ses), katılanların şarkıcılık performansının değerlendirildiği bir yarışma. Fransız kanalı TF1’deki “The Voice”de performansıyla ayakta alkışlanan Mennel Ibtissem, yarışmadan ayrılmak zorunda kaldı.

Çünkü Fransızlara göre, başörtü takmak, şarkının bir bölümünü Arapça söylemek büyük kabahat…

Şarkıcının, 86 kişinin öldüğü Nice’deki terör eyleminden sonra devlet ve hükümeti sorgulayan tweetleri ortaya çıkarıldı, yarışmadan gönderilmesi için kampanya başlatıldı. Sosyal medyadaki ırkçı ve islamofobik saldırı öyle bir noktaya geldi ki, Suriyeli şarkıcı, ayakta alkışlandığı “The Voice”e veda etti. “O Ses”, Fransızların maskesini bir kez daha düşürüp, gerçek yüzünü gösterdi.

Bir müzik yarışmasında Suriyeli 23 yaşındaki bir kızın türbanına, kendi dilinde şarkı söylemesine tahammül edemeyenler, daha 20 gün önce Afrin’e operasyon başlattığımızda “insan hakları dersi” veriyordu bize.

GÜNÜN SÖZÜ

Şunu sakın unutmayın. Önemli olan tek an vardır. O da ‘şimdi’dir. Çünkü bir ona sözümüz geçer. (Tolstoy)

 

SİNA KOLOĞLU-MİLLİYET

DİZİLERDE 40 YENİ OYUNCU

Diziler film gibi olunca, karakterler yoruluyor ve yıpranıyor. Vatandaş yenilik bekliyor, sonra reyting düşüyor.Ne lazım? Taze kan, yani yeni oyuncular... Geçtiğimiz ekim ayından bu yana şubat dahil, dizilere kaç oyuncu girmiş merak ettim. Interprees Ajansı, bu küçük çaplı araştırmayı yaptı. Eksiği yoktur fazlası vardır, belirtelim. Bir fikir vermesi açısından önemli. 40’ın üzerinde oyuncu, devam eden dizilere transfer olmuş. Misafir oyuncular hariç tabii.

En çok ‘Savaşçı’ya

Yeni oyuncu hareketi en çok ‘Savaşçı’ dizisinde görülüyor. 30’uncu bölüme dört yeni oyuncu girmiş. Diziye kasım ayından bu yana yedi yeni oyuncu katılmış. ‘Vatanım Sensin’, ‘Çocuklar Duymasın’ ve ‘Çukur’, en fazla yeni oyuncu eklenen diziler arasında...

Mevsimi aralık ve ocak

Yeni oyuncu transferleri, çoğunlukla geçtiğimiz yıl aralık ayıyla Ocak 2018’de yapılmış. İki ay neredeyse at başı gidiyor. Şubat da epey hareketli geçiyor.

Taze kan olmadı!

‘Meryem’ dizisi, üç yeni oyuncu transfer etmiş. Sanırım genel bir yorgunluk mevcut. Başlarda yakalanan o konu heyecanı tükenmiş. Taze kan, izlenme oranlarını arttırmaya yetmemiş. ‘Bahtiyar Ölmez’ de aralık ve ocak aylarında iki yeni oyuncu transfer etti. Total’de idare eder gibi... AB ise, kurtarmaz bir rakamda. (En son 3.55.)

‘EN BEĞENİLEN ÇİFT’

E! Entertainment, Hollywood haberleri yapan Amerikan yaşam ve eğlence kanalı. Digiturk’te yer alıyor. Magazin dünyası ondan sorulur. Bu kanalın, 1991 yılından beri yayında olan haber programı ‘E! News’, pek meşhurdur. İnternet sitesinde, dünyada en çok izlenen dizilerin çiftleri arasında bir yarışma düzenlemiş. Önce 62 çift yarışmış. Bu sayı 16’ya inmiş. İşte bu 16 çift arasında ‘Vatanım Sensin’in sevilen ikilisi Hilal ve Leon da var.

Son oylama bugün

‘Vatanım Sensin‘in Hilal ve Leon’u, Amerikan bilimkurgu ve dram dizisi ‘Sense8’teki, Lito ve Hernando çiftiyle yarışıyor. Bugün, son gün... Ne olursa olsun, büyük bir başarı. Yani eğlence sektörünün içine girmek böyle bir şey. Hem dizi hem de oyuncular açısından büyük bir pazarlama. Haberi bana ileten, Cadde ekibimizin değerli editörü Eda Ünsün.

 

OYA DOĞAN-VATAN

STAR’DAN 4 YENİ DİZİ GELİYOR

Star TV’den dört yeni dizi tanıtımı geldi. Pazartesi akşamı Söz’le zirveye oturan, salı akşamları Ufak Tefek Cinayetler’le ikincilik merdiveninde duran Star TV, 28 Şubat Çarşamba akşamı Börü’yle yarışa katılacak. 6 bölümlük bir mini dizi olan Börü, tanıtımıyla ciddi bir merak uyandırdı. Film tadında bir iş izleyeceğimizin de sinyalini verdi. Siyah İnci finaliyle birlikte Star TV, perşembe akşamına ya Avlu ya da Nefes Nefese’yi koyacak. Avlu’nun tanıtımı inanılmaz vurucu olmuş. “Bir avluya kaç ömür sığar?” sloganıyla yola çıkan işte Demet Evgar, Nursel Köse, Ceren Moray dikkat çekiyor. İlk bölüm soluk almadan izleyeceğime eminim.

Uğur Yücel, Melisa Şenolsun ve Şükrü Özyıldız’ın rol aldığı Nefes Nefese, tanıtımıyla yeni ve zorlu bir tür olacağını gösterdi. Benim için merak uyandıran bir dizi tanıtımı olmuş. Özellikle Uğur Yücel’i sert karakterlerde izlemeyi çok seviyorum.

18 Şubat Pazar akşamı ise Gülse Birsel imzalı Jet Sosyete başlıyor. Birsel’in kalemini çok özlediğimiz için bu dizinin ilk bölümüne bakacağımız çok aşikar! Aile Arasında’yla yüzümüzü güldüren bir filme imza atan ve hedef yükselten Birsel’in Jet Sosyete’de de aynı hedefi taşıyacağına eminim. Ancak tanıtımda bize eski bir diziyi anımsatan bir duygu var. Jet Sosyete tanıtımı Türk Malı’na fazlasıyla benziyor. İçeriğinin çok farklı olacağı belli ama tanıtım ne yazık ki yeni bir dizi tadı vermedi. Star TV, dört yeni diziyle ekranın dengesini bozmak için yola çıkıyor. Bakalım, bu zorlu yarışta kazanan hangi kanal olacak?

Hafta sonunun şampiyonu SurvIvor oldu

Cumartesi akşamı TV8’de bugüne kadar izlediğimiz Survivor’ların en iddialısı başladı. Ünlüler ve Gönüllüler bu sezon çok olay olacağının sinyalini daha ilk bölümden verdi. Sonuç yanıltmadı. Zaten geçtiğimiz hafta Survivor’ın dizilerin tahtını alacağını yazmıştım. Survivor Tüm Kişiler’de 12.33 reytingle, AB’de 10.59’la zirveye yerleşti.

Bu yıl daha sert oyunların olacağını da ilk bölümden izledik. Hakan Hatipoğlu’nun Ünlüler Takımı’ndan Gönüllüler’e geçmesi ilk bölümün konusuydu. Hakan’ın orada olması dengeleri değiştirebilir. Nihat Doğan’ı ilk bölümde fazla tutuk bulduğumu söylemeliyim. 2011’de yarıştığı Survivor’da öyle iddialıydı ki, özellikle özlü sözleriyle çok konuşuluyordu.

Bu defa ağabeyliğe soyunmuş, daha sakin bir Nihat vardı. Umarım gelecek haftalarda hırslanır.

İki defa şampiyonluğu tatmış Turabi adanın en kendine güvenli kişisiydi. Neler yaşayacağını adım adım biliyor ve ona göre davranıyor gibiydi. Survivor sezonu açıldı. Bu kez en büyük yenilik; iyi ve kötü ada için yarışacak olmalarıydı. Yani kazanan takım şartları daha iyi olan adada yaşayacak. Şimdilik hafta sonunun şampiyonu belli, ancak ilerleyen zamanlarda reyting tablosunda büyük kapışmaya şahit olacağız.

 

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERköşe yazarları