UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİNALİ YILDIRIM: “ATAK HELİKOPTERİ DÜŞTÜ, 2 ŞEHİDİMİZ VAR”

Başbakan Binali Yıldırım, "Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan iki ATAK helikopterimizden biri maalesef düştü. İki kahraman Silahlı Kuvvetler mensubumuz şehit oldu" dedi. TSK'dan yapılan açıklamada helikopterin kırıma uğradığı ifade edildi.

BİNALİ YILDIRIM: “ATAK HELİKOPTERİ DÜŞTÜ, 2 ŞEHİDİMİZ VAR”

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan helikopterin düşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, "Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan iki ATAK helikopterimizden biri maalesef düştü. İki kahraman Silahlı Kuvvetler mensubumuz şehit oldu. Helikopterin herhangi bir dış müdahaleyle düştüğü konusunda elimizde kesin bir delil yok, belge yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, İstanbul'da yaptığı konuşmada, "Az önce bir helikopterimiz düşürüldü" açıklaması yapmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAFRİN