UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TARİHİ ZİYARETTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE PAPA’DAN BARIŞ MESAJI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Françesko ile görüşmek üzere Vatikan'a geldi. Erdoğan'ın ziyareti 59 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı düzeyinde Vatikan'a yapılan ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. Erdoğan'ın, Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko ile görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü.

TARİHİ ZİYARETTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE PAPA’DAN BARIŞ MESAJI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Vatikan'da törenle karşılandı.

PAPA-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile görüşmesi sona erdi. İkilinin baş başa gerçekleşen görüşmesi bir saat sürdü.

PAPA BU SÖZLE KARŞILADI

Papa, Apostol Sarayı'nda, konuklarını ağırladığı Kütüphane Salonu'ndaki görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

İtalyanca "Buongiorno" diyen Papa'ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan da "How are you" sözleriyle karşılık verdi.

"Gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Papa da ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti.

TARİHİ ZİYARETTE BARIŞ MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vatikan ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu ziyaretimi dostluk ve barış mesajları verilebilmesi bağlamında önemli bir fırsat olarak görüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, Papa'ya eski İstanbul'u 24 parçada tasvir eden minyatür İznik çinisi ile Mesnevi'nin İtalyanca ve İngilizce baskılarını hediye etti.

Papa da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a barışı simgeleyen madalyon takdiminde bulundu. Erdoğan ve Papa, sunulan hediyeler hakkında birbirlerine bilgi verdi.

59 YILIN ARDINDAN İLK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan'a resmi ziyaretinde Papa Francis'le yaptığı görüşmenin ardından, Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin'i kabul edecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERDOĞAN  papa