UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MÜJDE! RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI! ARTIK EK ÜCRET ALINMAYACAK!

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikle, hastanın acil servise başvurusundan itibaren 24 saat içinde stabilize edilerek ilgili kliniğe yatışı ya da başka bir sağlık hizmeti sunucusunun yataklı kliniğine sevk edilmesiyle acil hal sona erecek. Acil servislerde doğrudan uygulanan acil girişimsel işlemler ile 24 saat içinde acil gözlem ünitelerinde uygulanan tüm sağlık hizmetleri için ilave ücret alınamayacak.

MÜJDE! RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI! ARTIK EK ÜCRET ALINMAYACAK!

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik  Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansmanı sağlanan sağlık hizmetlerine ait ödeme kural ve kriter  değişikliklerinin uygulanabilmesi amacıyla yapılan düzenlemelerle Yeşil Kartlı  hastaların belediye hastanelerine sevksiz gitmeleri sağlandı.

Tebliğe göre, Milli Savunma Bakanlığının talebi üzerine er/erbaşların  askerlik hizmetine başlamadan önceki döneme ait katılım payı borçları, askerlik  hizmetleri tamamlanıncaya kadar ertelenecek.

Trafik kazasında olduğu gibi iş kazası hallerinde de diş  tedavilerinde, hareketli ve sabit diş protezlerinin 4 yıl olan yenilenme süresi dikkate alınmayacak.

Yurt dışı kemik iliği nakli şahıs ödemeleri, fatura/dekont tarihindeki  T.C. Merkez Bankası döviz satış kuru esas alınarak Türk Lirası üzerinden  yapılabilecek.

Ev hemodiyalizi tedavisi için gerekli sağlık kurulu raporu için  diyaliz merkezlerinde yapılan hemodiyaliz tedavilerinde olduğu gibi tek hekim  tarafından düzenlenen uzman hekim raporu yeterli olacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERACİL SERVİS