UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PROF. ADEM SÖZÜER SEREN SERENGİL’İN HAPİS CEZASINI DEĞERLENDİRDİ

Seren Serengil’in 3 günlük hapis cezası bugün başladı. Sabah saatlerinde adliyeye giden Serengil, sonrasında sevgilisi Yaşar İpek ile el ele cezaevinin yolunu tuttu ve teslim oldu. Bu haftaya damga vuran bu olay beraberinde birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Aile mahkemesinde görülen dava ve gelinen sonuç hukukçular tarafından tartışılmaya başlandı.

PROF. ADEM SÖZÜER SEREN SERENGİL’İN HAPİS CEZASINI DEĞERLENDİRDİ

 

Bu olay’la ilgili görüş bildirenlerden biriside İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Adem Sözüer oldu!..

Sözüer, “Türkiye aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet konusunda Uluslararası İstanbul Sözleşmesi’ne ilk imzalayan ve hazırlanmasında büyük katkı gösteren bir ülke…

İstanbul Sözleşmesi imzalandıktan sonra kadın örgütleri ve ilgili devlet kurumlarını bir araya getirerek, aile içi şiddet ve kadını yönelik şiddetle ilgili 6284 sayılı kanun hazırlandı. Ben de bu komisyonda vardım. Kanundaki tedbirleri etkili uygulamak için, etkili tedbirler öngörüldü.

 Örneğin; Uzaklaştırma, elektronik kelepçe gibi…

Tedbirler kağıt üstünde kalmasın diye, tedbiri uymayanlara yönelik zorlama hapsi getirildi. Bunu önerenlerden biriyim.

Örneğin;  Aile içi şiddet uygulayana veya tacizci amansız takipçiye yönelik bir uzaklaştırma alınıyor, ama şiddet uygulayan buna uymuyor…

İşte böyle ciddi ve özellikli hallerde zorlama hapsi söz konusu.  Aynı konutta oturmayan iki kişinin, birbirine hakaret etmesi durumunda, bu kanunda ki zorlama hapsinin uygulanması, gayrı ciddi bir uygulama ve kanunu kötüye kullanmaktır.

Hakaret suçtur. Bir sanatçı diğerine hakaret etmişse, Ceza davası açılır, kişilik haklarını ihlal nedeniyle tazminat davası açılır. Ama şiddete maruz kalan gerçek  mağdurları korumak için getirilen zorlama hapsini şöhretli insanların ağız dalaşına uygulamak doğru değil.

Bazı hakimlerimizin kanunları magazinel yorum ve uygulamalardan kaçınmalıdır.” açıklamasında bulundu…

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERseren serengil