UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UZMANLAR ARAŞTIRDI! KADINLAR BU SEBEPLERDEN DOLAYI GİTMİYOR!

Bazılarınız buna olmaz öyle şey diyebilir. Ancak bu durum sandığımızdan çok daha yaygın. Peki sebebi ne?

UZMANLAR ARAŞTIRDI! KADINLAR BU SEBEPLERDEN DOLAYI GİTMİYOR!

Bir kadın için aldatılmak, belki de yaşayıp yaşayabilecekleri en büyük acılardan biridir. Ancak kafanızı kaldırıp birazcık bakarsanız bazı kadınların bu durumu aştıklarını ve eşlerine/sevgililerine döndüklerini görürsünüz. ABD’li Doktor Celeste Catania da bu soruyu merak etmiş olacak ki 23-67 yaş aralığında birçok aldatılan kadınla görüşmeler yapmış ve onların cevaplarından beş tane ana neden çıkarmış. İşte o sebepler:

1. Korku

Neden bazı kadınlar aldatıldıkları halde eşlerini terk etmiyor?

Kadınların birçoğu ayrılsalar bile yeni biri bulamamaktan korktuklarını söylemiş. Buna göre kadınlar yeni birinin yanında uyanmaktan, onunla cinsel olarak yakınlaşmaktan ve çıplak kaldıklarında beğenilmemekten korkuyor. Birçoğu bedenlerinin yıllar içerisinde değiştiğini ve artık sevilemez olduklarını düşünüyor.

2. Suçluluk duygusu

Bu durum özellikle çocuklu annelerde görülüyor. Şöyle ki kadınlar ailelerini dağıtmak istemiyor. Çocuklarının ailesiz ve sevgisiz bir ortamda büyüme ihtimalleri onları aldatan eşlerini terk etmekten alıkoyuyor. Ayrıca burada çocukların, annenin ayrılma isteğine karşı çıkma ihtimalinden korkması da etkili oluyor.

3. Beraber geçirilen zaman

Birçok kadın eşleriyle olan anıları ve yılları bir çırpıda sokağa atmak istemiyor. Buna göre kadınlar aldatan eşlerine karşı öfke ve nefret besleseler bile beraber geçirilen zaman, yaratılan anılar, göğüs göğse aşılan zorlukları bir çırpıda atmak hiç mantıklı gelmiyor.

4. Eşlerinin değişeceğine olan inanç

Bu daha çok “Herkes ikinci bir şansı hak eder” mantığının bir tezahürü. Buna göre aldatılan kadınların bazıları aldatan eşleriyle aralarında halen sevgi olduğunu söylüyor. Onlara göre sevgi ve aşkla her şey mümkün olduğundan, eşlerinin değişmesi de mümkün. Kadınlar bunun terapiyle ya da en basitinden oturup konuşmakla gerçekleşebileceğini söylüyorlar.

5. Finansal durum

Modern bir dönemde yaşadığımız doğru. Ancak yine de birçok kadın hala finansal açıdan kocalarına bağlı yaşıyor. Bu sebeple akıllarına ayrılık fikri geldiği anda “Nereye giderim, ne yaparım?” soruları büyük bir endişeye sebep oluyor. Doktor Celeste’nin söylediğine göre bazı kadınlar buna nereden başlayacaklarını bile bilmiyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce ihanet affedilir bir şey mi? Siz olsanız hangi durumda aldatan eşinizi bırakmazsınız?
Araştırmanın detayları saat 19:45’te “Canlı Masa”da!..

Kaynak: https://storia.me/tr/@Nactrem/neden-bazi-kadinlar-aldatildiklari-bc6g4

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERaldatma