UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ASTROLOG DR. ŞENAY YANGEL’DEN YİNE ÇOK KONUŞULACAK BİR YAZI!..

Yorumlarıyla Astrolojide devrim yapan ünlü Astrolog Dr. Şenay Yangel’in, Türk İslam Kültürü’nde müneccimbaşıların yaptığı geleneksel ritüelleri kalema aldı.

ASTROLOG DR. ŞENAY YANGEL’DEN YİNE ÇOK KONUŞULACAK BİR YAZI!..

31 Ocak 2018'de Aslan burcunda Türkiye saati ile 16:30  Mavi Dolunay ve Kanlı Tam Ay tutulması gerçekleşecek. Tutulmaların en azından bir bölümünü gören bölgeler: Kuzey / Doğu Avrupa, Asya, Türkiye Avustralya, Kuzey / Doğu Afrika, Kuzey Amerika, Kuzey / Batı Güney Amerika, Pasifik, Atlantik, Hint Okyanusu, Antartika.

Ay Tutulması: Ay tutulması Dünya, Ay ile Güneş’in arasına geldiği ve Güneş’in Ay’dan yansıyan ışığını kestiği zaman oluşur. Ay tutulması daima Dolunay’dır ve çoğu zaman bitişler ve tamamlanmalarla ilişkilidir. Ay tutulmalarında duygusal pat- lamalar intihar eğilimi ilişkilerde bitişler mide ile ilgili rahatsızlıklar ameliyatlarda kanamalar artabilir. Tutulmalar genel olarak beklenmedik olay ve süprizleri beraberinde getirebilir. Tutulmalar öğreticidir emeklemeden yürümek yürümeden koşmanın olmadığını öğretirler aslında bizlere. Bireysel olarak Ay tutulması doğum haritamızda hangi evde gerçekleşmişse o evle ilgili konularda etkili olacaktır.

Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben

Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben

Perde ardında sen ben dedikodusu var amma...

Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben

ÖMER HAYYAM

AY Türk mitolojisinde doğum ve bereketin sembolü olan en önemli kutsal varlıktır. İslami Menkıbelerde de Erenler Kuş Kılığına girer. Tanrıça Umay Ana Gümüş saçlı ve kanatlı bir kadın olarak tasvir edilir. Hayat Ağacı İkonografilerinde, dallarında ruhları sembolize eden kuşlar görürüz. Hayat Ağacı ile ilişkilendirilen Umay Ana, Süt Ak Göl’den getirdiği ruhu çocukların ağzından damlatır.

Türk İslam kültüründe müneccimbaşılar Güneş ve Ay tutulmalarını daima titizlikle incelemişlerdir. Kayıt altına almış, padişah ve saray halkını bu konuda bilgilendirmişlerdir. Gereken tedbir ve izlenmesi gereken yollar konusunda rehberlik etmişlerdir. XV. yüzyılın sonları ile XVI. yüzyılın başlarında başlayan müneccimbaşılık müessesinde Osmanlı sarayında Bîrun erkanından olan müneccimbaşılar, Kuyruklu yıldızların geçişi, zelzele, yangın, Ay tutulmalarında önemli astronomi hadiseleri ile fevkalade olayların gözlemleri sonucu yaşanacak olumsuzlukları en aza indirebilmek için Ay tutulmalarında sizlerle paylaştığım dua ve uygulamaları yaparlardı.

NOT: AY tutulmasında namaz kılmak sünnet-i müekkekedir. Tutulma Türkiye saati ile 16:30 da Türkiyeden de gözlemlenebilecektir. Ritüelleri bu saatlerde gerçekleştirebilirsiniz.

Ay tutulması esnasında HUSUF namazı kılınır. 2 rekattır. HUSUF Namazı kılındıktan sonra 33 kere “Allâhü Ekber” diye tekbir getirilir.

Ardından“Subhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber. Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim.” Okunur.

DAHA SONRA ARAF SURESİ 54 NCÜ AYET 7 KEZ OKUNUR.

“İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin.”(A’raf, 7/54)

(Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş’a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah’tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O’na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!)

Ya fettah ı ya Allah

Allâhümme innî e’ûzü bike minel-hemmi

vel-hüzni.

Ve e’ûzü bike minel-‘aczi vel-keseli.

Ve e’ûzü bike minel-cübni vel-buhli.

Ve e’ûzü bike min ğalebetid-deyni ve kahrir-ricâli.”

Allah’ım! Üzüntüden ve kederden sana psığınırım.

Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan

ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun beni alt etmesinden ve

insanların kahrından sana sığınırım.   

Tutulma saatinden itibaren sabah ezanına kadar dualar ve esmalar okunabilir.

Sübhânallâhi mil'el mizân ve müntehe'l-ilmi ve meblega'r-rizâ ve zinete'l-arş.  

Sabah akşam 3 defa okumaya gayret edelim.

 Manası: Allah'ı  mizanın dolusunca ilminin sonsuzluğunca Rızasına ulaşıncaya kadar Arşın ağırlığınca  Tesbih ederim       İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ

Sadece bu ayeti okuyunuz

Bu ayda okunacak büyük dua

ASLAN BURCUNDA GERÇEKLEŞECEK TUTULMADA OKUNACAK ESMALAR

YA RAFİU 351 Kez

YA ALİMU 150 Kez

YA FETTAH 489 Kez

YA MÜSAVVİRU 336 Kez

YA HALİK 371 Kez

YA MÜTEKKİBİRU 662 Kez

AYRICA: Türk İslam kültüründe Ebced avrupada numeroji olarak adlandırılan sayısal ve rakamsal hesaplamalarda gezegenlerle ilişkilidir. İslam astrolojisinde İLMİ NUCM ile görevlendirilen İDRİS Peygamber Rabbimizin 99 ismini Esmaül Hüsna yı her harf bir sayıya denk gelen bir gezegenle ilişkilendirmiştir. Bedende her organ her harf her sayı her renk her bitki her kristal bir gezegenle ilişkilidir.

HİNT ASTROLOJİSİNE GÖRE Okuyabileceğiniz mantra:

AUM AIM KLEEM SOMAAYA NAMAH... AUM AIM KLEEM SOMAAYA NAMAH... AUM AIM KLEEM SOMAAYA NAMAH...   108 kez okunur.

‘’Mantralarda ses enerjisidir gezegenlerle ilişkili sayısal ve rakamsal değerlerden oluşur. Yaydığı ses titreşimleri ile gezegenin zararlı enerjilerini azaltmaya yardımcı olur.

‘’Rabbimiz bize şah damarımızdan yakındır ona giden yolda niyetlerimizdir önemli olan. Hangi dine inanca mensup olursak olalım Güneş ve Ay tutulmalarında dua etmek bizleri yüceltir ve arındırır’’

‘’ Hayatımda yaşadığım her şey için şükürler olsun. İyi ya da kötü zor ya da kolay iyi ki yaşadım. İyi ki bugün ki BEN oldum.  Yüce Rabbim sana sonsuzları sonsuzlarca geçen kez  şükürler olsun. Her nefesle sevdiklerimle ailemle dostlarımla beni ben yapanlar ile birlikte olmayı nasip et. Bu yalan dünyaya güzellikler iyilikler ile GERÇEKLİKLER katabilmeyi  onurlu ve şerefli bir insan olarak yaşayabilmeyi uzun sağlıklı aklı başımda yolu öğrenen yolu benimseyerek yolcu olabilmeyi bu  dünya tiyatrosunun sahnesinde başarabilmeyi nasip et Yüce rabbim. Bugünümü dünümden güzel kılan Allah’ım yarınlarımı da bugünümden güzel ve hayırlı eyle’’…Amin. Dr.Astrolog Senay Yangel

Karanlığı ardımızda bırakıp IŞIĞA yürüyerek BİZ olabildiğimiz BİR olabildiğimiz günlerin gelmesi dileğimle.

Gökler rehberimiz yolumuz ışık olsun.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERŞENAY YANGEL