UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

81 YAŞINDAKİ SADIK DEDE, CEPHEYE KATILMAK İÇİN BAŞVURU YAPTI!..

Şırnak’ın Kumçatı beldesinde yaşayan 81 yaşındaki Sadık Güngör, Afrin'e yönelik düzenlenen operasyona katılmak için belde karakoluna dilekçe ile başvuruda bulundu.

81 YAŞINDAKİ SADIK DEDE, CEPHEYE KATILMAK İÇİN BAŞVURU YAPTI!..

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de terör örgütlerine yönelik düzenlendiği Zeytin Dalı Harekatına katılmak isteyen 81 yaşındaki Sadık Güngör Mehmetçik ile cephede omuz omuza savaşmak istiyor.

Güngör, "Hiçbir şey yapamazsam bile şarjöre mermi takar, askere destek olurum" diyerek operasyona götürülmesi için Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanına seslenerek cepheye gitmek istediğini belirtti.

20 Ocak'ta PKK/KCK/PYD/YPG ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan Zeytin Dalı Harekatına katılmak isteyen Güngör, 1987 yılında terörle mücadele etmek için korucu olduklarını söyledi.

Ağabeyi ile birlikte ailesinden 26 kişinin PKK terör örgütüne karşı savaşarak şehit olduğunu belirten Güngör, kendilerinin de yıllarca devleti ve Mehmetçiğiyle birlikte dağda terörist kovaladığını dile getirdi.

Güngör, “Bütün paşalarla birlikte biz mücadele yürüttük. Cudi, Besta, Gabar, Çırav dağlarında mücadele ettik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Allah gönderdi. Bütün Türkiye arkasında duruyor. Şimdi Suriye’de savaş oldu. Ben Suriye’ye gitmek istiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözlerinden öperim. Amerika, Fransa, İngiliz, İsrail haindir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmasa bütün dünya ve vatandaşlar perişan olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan nereye gitmemi isterse ben giderim. Nerede isterse ben mücadele ederim” dedi.

Televizyonda operasyonu seyrettiğini belirten Güngör, kendisi evde otururken Mehmetçiğin şehit olmasına gönlünün razı gelmediğini söyledi.

Sadık Güngör, "Ben televizyona bakıyorum. Mehmetçiklerin şehit olduğunu görüyorum. Ben rahat oturamıyorum. Ben bu yaşta savaşa gitmek istiyorum. Savaşa gideceğim. Bu memlekette bizim rahatımız olmuyor. Bu kadar şehit oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan nereyi isterse ben oraya savaşa gideceğim. Ben yaşlı değilim. Ben yaşlı bile olsam Afrin’e gider Mehmetçiklerin gözlerinden öperim. Ben savaşta Mehmetçikle birlikte gezmesem bile yemekleri için soğan doğrarım. Odun toplarım ateşleri için. Onlara yardımcı olmak istiyorum. Mehmetçik çok iyidir. Ordu çok iyidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok iyidir Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu belirten Güngör, hasta olduğunu ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de yaptığı başarılı operasyonu görünce rahatlayarak iyileştiğini söyledi.

Güngör, "PKK terör örgütü her yerde vatandaşlara ve şehirlere zarar verdi. Bu sefer Suriye'de yapmak istedi. Ama Mehmetçik, ordu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan buna izin vermedi. PKK’nın belini kırdı. Afrin operasyonuna destek için hazırım ve ben gideceğim. Destek böyle verilir. Ben hastaydım ama ordumuzun Afrin’de yaptığı başarıları görünce rahatladım ve iyileştim. 67 tane jet gitti Suriye’ye. Allah yardımcıları olsun. Kim Cumhurbaşkanı Erdoğan’a düşmansa bende onun düşmanıyım. İsrail, Amerika, Fransa ve Suriye kim olursa olsun ben onun düşmanıyım. Ben devletimi seviyorum. Devlet, ordu, Mehmetçik olmasa bende yoktum. Onlar varsa bende iyiyim hamdolsun. Suriye’ye düşman geldi, FETÖ, DEAŞ, PKK geldi hepsi orada toplandı. Hepsi ile savaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Şırnak’ın Kumçatı beldesinde yaşayan 81 yaşındaki Sadık Güngör, Suriye'de süren Zeytin Dalı Harekatına Mehmetçikle birlikte gönüllü olarak katılmak istediğini belirterek Kumçatı Jandarma Karakol Komutanlığına gönüllü askerlik dilekçesi verdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAFRİN