UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: "KİMSENİN TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK"

Antalya Valiliğinin Manavgat ilçesinde, Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerindeki muhtarlar için düzenlediği toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin konuştu.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: "KİMSENİN TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan sonra Türkiye'den 100 bine yakın Suriyeli döndü. Aynı şekilde Suriye için de 150 bin insan geri döndü. İnsanların hayatlarını normalleştiriyoruz.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin, "Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok. Suriye'nin toprak bütünlüğünü bizden daha güçlü destekleyen başka bir ülke yoktur. Başkalarının hedefleri var, ajandaları var. Orada kalmak ister, o yüzden bölmek ister." dedi.

"KİMSENİN TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK"

Türkiye'nin daha güçlü olması gerektiğini son yıllarda herkesin gördüğü vurgulayan Çavuşoğlu, var olan hedeflere Türkiye'yi ulaştırmaları gerektiğine işaret etti.

Çavuşoğlu, şu anda Türkiye'den kabuğunu kırıp küresel bir aktör olduğu için rahatsızlık duyulduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Artık 'masada ben de varım' diyen bir Türkiye'den rahatsızlık duyuyorlar. 'Artık sizin ne söylediğiniz değil, benim ne söylediğim önemli' diyen bir Türkiye olduğu için rahatsız olanlar var. Bunlar olacak. İstanbul'daki dünyanın en büyük havalimanından rahatsız olan ülkeler var. Hem de Avrupa kıtasında fazlasıyla var. Ama bunlar bize engel olmamalı. Bunlar bizi hedefimizden şaşırtmamalı. Engelleri aşarak, mücadele ederek hedeflerimize yürümemiz lazım. Afrin operasyonu, bizim meşru müdafaa hakkımızdır. Hem de en doğal hakkımızdır. Uluslararası hukuka uygundur. Birleşmiş Milletler'in (BM) ilgili şartına ve de Güvenlik Konseyi kararlarına uygundur. Orada 'Bir ülkeye yönelik bir tehdit varsa, bu tehdit sınırların ötesinde de olsa o tehdite ülkenin müdahale etme hakkı vardır. Biz uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımızı kullanıyoruz. Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok. Suriye'nin toprak bütünlüğünü bizden daha güçlü destekleyen başka bir ülke yoktur. Başkalarının hedefleri var, ajandaları var. Orada kalmak ister, o yüzden bölmek ister. Bizim Suriye'nin ve Irak'ın topraklarında gözümüz yok. İki ülkenin birliğini ve beraberliğini de Kuzey Irak'taki referandum sırasında da tüm dünyaya gösterdik. O yüzden Mehmetçiğimiz ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bize yönelik bir tehdidi yok etmek için bulunuyor."

" KÜRTLERİ TERÖRİSTLER Mİ TEMSİL EDİYOR?"

Zeytin Dalı Harekâtı’ndan önce teröristlerin destekçilerinin arkasındakilere "Bu teröristlere silah vermeyin. Verdiğiniz silahlar hep bize tehdit oluyor. Türkiye'ye saldırı olarak kullanıyorlar." dediklerini, ancak dinletemediklerini belirten Çavuşoğlu, "Bu nedenle kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye karar verdik." diye konuştu.

Çavuşoğlu, en son saldırılar, tacizler artınca teröristlerin tepelerine indiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şimdi ise dağları dar ediyoruz. Nasıl ki Türkiye'de dağlarda, şehirlerde PKK teröristleriyle mücadele edip, onları gömüyorsak, sınırın öte tarafındaki YPG-PKK'yı da aynı şekilde dağlarına, inlerine, çukurlarına gömüyoruz. Buradan bunları temizleyeceğiz. Burayı yine Suriye halkına teslim edeceğiz. Aynı Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan sonra Türkiye'den 100 bine yakın Suriyeli döndü. Aynı şekilde Suriye için de 150 bin insan geri döndü. İnsanların hayatlarını normalleştiriyoruz. İnsanlar evlerine, topraklarına dönmek istiyor. Bizde 350 bine yakın Suriyeli Kürt kardeşimiz var. Bugün bu teröristler, ABD'nin de desteğiyle Suriye topraklarının yüzde 25'ini kontrol ediyor. Peki neden bir tane Suriyeli Kürt kardeşim buralara dönemiyor? Çünkü PKK'lılar bunların dönmesini istemiyor. Çünkü bunlar da PKK'lıların gözünde birer tehdittir. O kardeşlerimiz PKK'nın Marksist, Leninist, ateist ideolojisini benimsemiyor. Muhafazakar inançlı insanlar. Bunların partilerinin hepsini YPG-PKK Suriye'de kapattı."

YPG HAP KULLANIYOR!..

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirilen YPG mevzilerinde uyuşturucu hap bulunduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERÇAVUŞOĞLU