UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TERÖR ÖRGÜTÜNÜNDEN ALINAN BUSEYA DAĞI’NA TÜRK BAYRAĞI DİKİLDİ!

Zeytin Dalı Harekatı'nın 9'uncu gününde Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik önemdeki Burseya Dağı, terör örgütü YPG'den ele geçirilerek bölgeye Türk bayrağı dkildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜNDEN ALINAN BUSEYA DAĞI’NA TÜRK BAYRAĞI DİKİLDİ!

Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri  (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile terör örgütü PYD/PKK arasındaki şiddetli çatışmaların ardından, Afrin'in kuzeydoğusunda stratejik önemdeki Burseya Dağı ele geçirildi. 

Burseya Dağı'nda terör örgütüne ait  kule, mevzi ve hedefler, çeşitli üslerden havalanan savaş uçaklarınca bombalandı. Tank, fırtına obüs topları, Çok Namlulu Roketatarlar (ÇNRA) da PYD/PKK mevzilerini yerle bir etti.

Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı, TSK ve ÖSO ile PYD/PKK arasındaki yoğun çatışmaların ardından terör örgütünden alındı. Zeytin Dalı Harekâtı'nın 9. gününde Burseya Dağı ile beraber Afrin'in beş beldesinde 13'ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4'ü stratejik tepe olmak üzere toplam 18 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

TÜRK BAYRAĞI DİKİLDİ

Gece havadan ve karadan başlatılan taarruz sonucu terör mevzileri yerle bir edildi. Yoğun çatışmaların ardından teröristlerin birçoğu öldürüldü. Afrin için kritik öneme sahip olan dağ, saat 14.30 sıralarında ele geçirildi. Dağa çıkan askerler, en yüksek noktaya Türk bayrağı dikti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAFRİN