UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:" BUNLAR DİNSİZ, KİTAPSIZ, ALLAH’SIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isim vermeden Amerika Birleşik Devletleri'ni eleştirerek, "Suriye’de savaşabilecek durumda DEAŞ’lı kalmadı ama bu bahaneyle ülkeye hala silah yığmaya devam ediyorlar. Suriye’deki terör örgütünün patronunun kandil olduğun dünya gördüğü halde bunu sadece bir müttefikimiz kabul etmiyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:" BUNLAR DİNSİZ, KİTAPSIZ, ALLAH’SIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu’nda Kasımpaşa tünelinin açılış törenine katıldı.

Törende Kasımpaşaspor atkısıyla konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütünün adı fark etmez, hepsinin üstünden silindir gibi geçeriz" ifadelerini kullandı.

"BU PYD, YPG, DEAŞ BUNLAR DİNSİZ, KİTAPSIZ, ALLAH’SIZ TERÖR ÖRGÜTLERİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin hiçbir devlete karşı özel bir husumeti olmadığını vurgulayarak, "Biz kendi istiklalimizi güvence altına almanın peşindeyiz. Sınırlarımızın ötesinden topraklarımıza roketle, silahla, bombayla binlerce taciz yapılırken bu saldırılar yüzünden vatandaşlarımız camilerde, evlerinde, iş yerlerinde hayatlarını kaybederken bizim ne yapmamızı bekliyorlar acaba. Bu PYD, YPG, DEAŞ bunlar dinsiz, kitapsız, Allah ’sız terör örgütleri. Bunlar camide namaz kılan, namaz esnasında şehit olan kardeşlerimi nasıl izah edecekler. Aynı şey de batı. Batıda şu anda bu PYD, YPG terör örgütleri DEAŞ camilerimizi yakıp yıkıyorlar" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ADI FARKETMEZ, HEPSİNİN ÜSTÜNDEN SİLİNDİR GİBİ GEÇERİZ"

Avrupa'da camilere yönelik artan saldırılara da değerlendiren Erdoğan, "Almanya’da son gelişmeler. Almaya daha neyi bekliyor. Polislerinin güvencesi altında bizim vatandaşlarımıza saldırılıyor, camilerimize saldırılıyor Alman polisi hala neyi bekliyor. Belçika’da ayın şeyler yapılıyor. Bunları dillendirince rahatsız oluyorlar. Aynı şeyler Türkiye’de olsa dünyayı ayağa kaldırırlar. Burada bir kiliseye böyle bir şey yapılsa polisim de bunu seyretse dünya buna ne der. Son gelişmeler ortada. Son bir haftada Almanya’da camilerimize yapılan saldırılar, kundaklamalar izah edilemez. Almanya'dan Türkiye'ye hareket edecek bir uçakta Türklere karşı bu teröristler saldırıyor polis bunu izliyor. Bunlar uyarıldığı zaman ‘yaptık yapıyoruz’ diyorlar. Neyi yapıyorsunuz her şey ortada. Bizim elimiz böğrümüzde oturup bekleyecek halimiz yok. Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde böyle bir zillete teslim olmamıştır. Bize dostluk elini uzatana kucağımızı açarız. Bizden yardım isteyen biz ekmeğimizi böler veririz. Ama bize saldıran hiç kimsenin de gözünün yaşına bakmayız. Bu terör örgütünün adı ister FETÖ olsun, ister DEAŞ olsun, ister PKK YPG PYD olsun hiç farketmez. Allahın izni ile hepsinin üzerinden silindir gibi geçeriz" açıklamalarında bulundu.

"ISLANMAK İSTEMİYORSANIZ YAĞMURUN ALTINDA DURMAYACAKSINIZ"

Afrin harekatında şu ana kadar 394 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu 394 teröristin dışında ÖSO ve bizim askerlerimizde 16 kaybımız var. Bunlar hem teröristin yanında durup hem de ‘aman ha bizimkilere bir şey olmasın’ demek suretiyle hala kendilerine göre istikamet çiziyorlar. Islanmak istemiyorsanız yağmurun altında durmayacaksınız. Bununla ilgili atasözümüz var. Zurna’da peşrev olmaz ne çıkarsa bahtına. Bu coğrafya öyle bir yerdeki herkes bahtına çıkana razı olmak zorundadır. Biz bin yıldır yaşadığımız coğrafyamızın huyunu suyunu biliriz. Buralardaki geçmişi bir asrı ancak bulanlar da yavaş yavaş öğrenecekler"

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERDOĞAN