UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ZEYTİN DALI HAREKÂTI 7. GÜNÜNDE! SAVAŞ UÇAKLARI BOMBALIYOR!

Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı devam ediyor. Terör örgütüne ait hedefler tank ve top atışlarıyla vurulurken TSK destekli ÖSO kuvvetlerinin ilerlemesi de sürüyor.

ZEYTİN DALI HAREKÂTI 7. GÜNÜNDE! SAVAŞ UÇAKLARI BOMBALIYOR!

Terör örgütü PKK/PYD-YPG’nin tünelleri, mevzileri ele geçirilirken, Türkiye’nin başlattığı harekâttan sonra örgütün silahlı üyelerini sivillerin arasına çektiği, boşalttığı alanlara ise EYP, mayın ve bubi tuzaklarıyla döşediği belirlendi.

TSK ise dün akşam yapılan açıklamada harekâtta şu ana kadar en az 343 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Öte yandan bu sabah savaş uçaklarının terör hedeflerini vurmayı sürdürdüğü belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Kilis Gülbaba Karakolu yakınlarında belirlenen hedeflere yönelik hava bombardımanına başladı.

KESKİN NİŞANCI TUZAĞI!

Terör örgütünden temizlenen köy ve bölgelerde TSK patlayıcıları temizliyor.

Afrin’de kontrolü sağlanan bölgelerde güvenli noktalar oluşturuluyor.

Terör örgütü mensuplarının TSK’nın ilerleyişi karşısında geri çekilerek sivillerin arasına karıştığı, onları canlı kalkan olarak kullandığı belirlendi.

Teröristlerin, sivil yerleşim yerlerinde hendekler açıp, barikatlar kurduğu, sivillerin yaşadığı binalara keskin nişancılar yerleştirdikleri öğrenildi.

Terör örgütü PKK’nın daha önce Doğu ve Güneydoğu’da yerleşim yerlerinde açtığı hendekler ve kurduğu barikatlar gibi tuzaklara yönelik olarak TSK meskûn mahal operasyonları yapmaya hazırlanıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAFRİN