UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

Beren Saat Kimdir?

Türk sinemasının en iyi oyuncuları arasında yer alan Beren Saat, oyunculuk yeteneği ile iki kez üst üste kazandığı En İyi Kadın Oyuncu olarak ödül kazanmış ve hala daha birçok senaryo ve dizi-film teklifi gelmektedir. Hayırseverliği ile de tanınan oyuncu, sosyal medyada birçok farklı paylaşımları ile Türkiye’de kadın olmanın ne kadar zor olduğunu belirtmektedir.

Beren Saat Kimdir?

Hayatı

Ankara 26 Şubat 1984 doğumlu olan Beren Saat, Ayla ve Hüseyin Avni Saat çiftinin ikinci çocuğudur. Ankara Koleji’nden mezun olan oyuncu, daha sonrasında Başkent Üniversite’nde İşletme okumaya başlamasına rağmen bölümden memnun kalmayarak televizyon kanalında yayınlanmaya hazır olan Türkiye’nin Yıldızları yarışmasına katılmıştır. Bu yarışmaya katılırken o zaman erkek arkadaşı olan Efe Güray’ın desteği ile katılmıştır. Yarışma sonunda erkek arkadaşının trafik kazası sonucu vefat etmesi ile kendi içine kapanmıştır. Daha sonrasın da yönetmen Sinan Çetin’in yönetmenliğini yaptığı Tofita reklamı ile bir çok kişinin ve yönetmenlerin dikkatini çekmiştir. Kenan Doğulu ile 2014 yılında evlenmiştir. Koyu kumral saç rengi ve kahverengi göz rengine sahip olan oyuncu 1.64 boyunda ve 53 kilodur. 

Oyunculuk Kariyeri

İlk olarak kariyerine Türkiye’nin Yıldızları yarışmasına katılıp ikinci olmasından sonra yan rollerde oynamıştır. Çıkış yaptığı başrol dizisi ise Hatırla Sevgili ile başrolünü Cansel Elçinle paylaşmıştır. Beren Saat bu dizide Sanem rolünü canlandırmıştı. 2008 yılında Aşk-ı Memnu ile oyunculuk yeteneğini konuşturmuş ve ödüller kazanmıştır. Bihter karakteri uzun süre konuşulmuş, hatta parfümü bile çıkmıştı. Daha sonrasın bu oyunculuk yeteneğinin üzerine Tecavüze uğrayan Fatmagül karakterini oynadığı Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi ile farklı bir karakterde oynayarak kendisini kanıtlamıştır. İranlı yönetmen BahmanGobadi’nin yönettiği Gergedan Mevsimi filminde Monica Bellucci’nin kız kardeşini canlandırmıştır. Son olarak yer aldığı dizi Muhteşem Yüzyıl: Kösem rolündedir. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERberen saat