UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD'DE FEDERAL HÜKÜMET YENİDEN AÇILDI!

ABD Senatosu, bütçe krizi nedeniyle 3 gündür kısmen "kapalı" olan federal hükümetin yeniden açılmasını sağlayacak geçici bütçe tasarısını onayladı.

ABD'DE FEDERAL HÜKÜMET YENİDEN AÇILDI!

Cumhuriyetçiler ile Demokratların bütçe üzerinde anlaşamaması  nedeniyle 20 Ocak itibarıyla kısmen "kapanan" federal hükümete, 8 Şubat'a kadar  harcama yetkisi sağlayacak dördüncü geçici bütçe tasarısı, Senato'dan 18'e karşı  81 oyla geçti.

Ülke tarihinde, hem Senatoyu, hem Temsilciler Meclisini, hem de Beyaz  Sarayı aynı parti kontrol ederken ilk kez kapanan federal hükümetin, yeniden tam  olarak faaliyete geçmesi için ABD Temsilciler Meclisi'nin de tasarıyı onaylaması  gerekiyor.

 ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan'ın hafta sonu yaptığı  açıklamada, Senato'dan geçecek yeni bir bütçe tasarısının Temsilciler Meclisi'nde  onaylanacağını bildirmişti.

 Bu nedenle, tasarının Temsilciler Meclisi'nde kısa süre içinde  yapılması beklenen oylamadan geçmesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla  yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 Böylece, harcama yetkisi bulunmadığı için son üç gündür hayati  hizmetler dışında kalan faaliyetlerini gerçekleştiremeyen Amerikan federal  hükümeti, 23 Ocak'tan itibaren yeniden açılacak

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSON DAKİKA