UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ENGELLİ GENCE DAYAK ATAN ÜNİVERSİTELİDEN AKIL ALMAZ SAVUNMA!..

Adana'da işitme engelli Agit Acun'u (20) bindiği dolmuşta öldüresiye döven ve sevk edildikleri adliyede tutuklanan 4 üniversite öğrencisinden Ahmet Günsel, “Engelli olduğunu bilseydik darp etmezdik” dedi.

ENGELLİ GENCE DAYAK ATAN ÜNİVERSİTELİDEN AKIL ALMAZ SAVUNMA!..

11 Ocak'ta bindiği dolmuşta 4 kişi tarafından öldüresiye dövüldü.

Polis, saldırıyı gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi'nde okuyan İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri Ahmet Günsel (21), Çağrı Can Çay (21), Eğitim Fakültesi öğrencisi İsmail Kaçmaz (21) ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencisi Ahmet Bedir'i (20) yakaladı. Şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından 'birden fazla kişiyle vücutta kırık oluşturacak şekilde kasten yaralama' suçlamasıyla sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“ENGELLİ OLDUĞUNU BİLSEK YAPMAZDIK”

Tutuklanan şüphelilerden Ahmet Günsel, Agit Acun'un engelli olduğunu bilmediklerini savundu.

Günsel, ifadesinde, "İsmini sonradan öğrendiğim Agit Acun'un el hareketi üzerine İsmail Kaçmaz, 'problem nedir' şeklinde omzuna dokundu. Daha sonra Acun bana doğru yumruk attı. Bunun üzerine Ahmet Bedir ve Çağrı Can Çay ile birlikte Acun ile kavga ettik. Arkadaşımız O.T. kavgaya hiç karışmadı. Engelli olduğunu sonradan öğrendim eğer engelli olduğunu bilseydim darp etmezdik" dedi.

“ALKOLLÜYDÜK, YÜKSEK SESLE KONUŞUYORDUK”

Olayla ilgili 4 öğrenciyi engellemeye çalışan kişinin, arkadaşları Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi O.T. (23) olduğu anlaşıldı. Bilgi sahibi olarak ifadesi alınan O.T., kavganın yanlış anlaşılmadan kaynakladığını ileri sürdü.

Arkadaşlarını engelleyip, araçtan indirdiğini belirten O.T. olayı şöyle anlattı:

“Olay günü yemek yiyip alkol aldık. Daha sonra da eve gitmek için dolmuşa bindik. Bir süre sonra bir kişi dolmuşa bindi. Tam da İsmail Kaçmaz’ın önüne oturdu. Biraz yüksek sesle konuşuyorduk sanırım alkollü olduğumuz için. Kaçmaz’ın ön tarafına oturan arkadaş dönüp dönüp bakmaya başladı. Bu nedenle bizim aramızdan biri ‘Ne oldu?’ diye sordu. O da el kol hareketi yaptı. Ben bu kişinin işitme engelli olduğunu anladım. Bizden İsmail Kaçmaz, ‘Tamam anladık’ der tarzında omzuna dokundu. Kaçmaz’ın bu hareketini yanlış anlamış olacak ki arkadaşımız Ahmet Günsel’e doğru yumruk salladı. Ahmet de bu şahsa doğru yumruk salladı. Sonra Çağan Can Çay ve Ahmet Bedir de ayaklandı ve vurmaya başladı.”

“İLK YUMRUĞU BEN ATTIM”

Öldüresiye dövülen Agit Acun ise işaret dili tercümanı aracılığıyla verdiği ifadesinde olayda ilk yumruğu kendisinin attığını söyledi:

"Kot fabrikasında çalışıyordum iş çıkışı eve gitmek için dolmuşa bindim. Dolmuşta giderken bir kişi sırtıma dokundu ve seslendi. İşitme engelli olduğum için el hareketi ile anlattım. Yanıma gelen kişi el hareketi yaptı ben de yumruk attım. Toplam 5 kişilerdi ama bana 3 kişi saldırdı. Beni öldüresiye dövdüler. O sırada dolmuşta başkaları da vardı ama kimse bana yardım etmedi. Beni dakikalarca dövüp kaçtılar. Beni dövenlerden şikayetçiyim."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERENGELLİ DAYAK