UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DORA ERCAN: "O GÜN BENİM GÖREVİM CESETLERE SAHİP ÇIKMAKMIŞ!.."

Eski manken Filiz Aker tarafından Beşiktaş’ta bulunan lüks bir otel odasında öldürülen Vatan Şaşmaz dosyası kapandı. Aker'in yeğeni Dora Ercan, "O gün benim görevim cesetlere sahip çıkmakmış" açıklamasında bulundu.

DORA ERCAN: "O GÜN BENİM GÖREVİM CESETLERE SAHİP ÇIKMAKMIŞ!.."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili yürüttüğü soruşturmasını 5 ay sonra tamamladı. Savcılık kararında, olayda Aker'i azmettiren veya herhangi bir yardımda bulunulduğuna dair bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Tek failin Aker olması ve onun da hayatına son vermesi nedeniyle dosyaya takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

Aker'in cep telefonunda yapılan dijital incelemede, cinayetten 2 ay kadar önce internetten “siyanür nedir?, kadavra bağışı nasıl yapılır?, organ nakli hangi hastanelerde yapılıyor?, ölen insanın vücudu neden sertleşir? Ölünce vücut neden ağırlaşıyor? Silah askıları nerede satılıyor?, Korse, silah kılıfı ” gibi bazı bilgileri farklı tarihlerde aradığı tespit edildiği belirtildi. Şaşmaz'ın olay günü sık sık Aker'e mesaj atıp yeri hakkında, “Geliyorum”, “Az kaldı, kapıdayım” şeklinde mesajlar attığı da tespit edildi.

Filiz Aker'in yeğeni Dora Ercan Söylemezsem Olmaz programına telefonla bağlandı ve “Teyzem ölümden korkan bir insandı öldükten sonra toprağın altına girmek istemezdi. Beni kadavra olarak bir üniversiteye verin, benden yararlansınlar derdi. Organlarımdan yaralansınlar derdi.” ifadelerini kullandı.

Ercan, “O gün benim görevim cesetlere sahip çıkmakmış.” diyerek de teyzesinin cesedinin kokup şişmesinden rahatsız olacağı için kendisini cinayet günü otele çağırdığını tahmin ettiğini söyledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13