UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CENK TOSUN'DAN BEŞİKTAŞ İÇİN BÜYÜK FEDAKARLIK! EVERTON AÇIKLADI!

Beşiktaş’ın rekor bir fiyata Everton’a sattığı Cenk Tosun, dün İngiliz ekibinin sağlık kontrollerinden geçip 4.5 yıllık sözleşmeye imza attı.

CENK TOSUN'DAN BEŞİKTAŞ İÇİN BÜYÜK FEDAKARLIK! EVERTON AÇIKLADI!

Gazete Habertürk'ün haberine göre; yıldız ismin bu transferde büyük bir fedakarlık yaptığı ortaya çıktı.

Siyah-Beyazlılar’a 27 milyon gibi bir rakam kazandıran Cenk, kendi aldığı paradan kesintiye gidilse de buna razı oldu.

Önceki gün Fikret Orman’ın Everton yetkililer ile el sıkışmasının ardından sıra Cenk ve İngiliz kulübün anlaşmasına geldi.

Daha önce milli oyuncu ile 4 milyon Euro’ya prensip anlaşmasına varan Everton yetkilileri, Beşiktaş’a fazla ödediklerini bahane edip Cenk’in parasından kesmek istediler.

Bu nedenle görüşmeler uzun sürdü. Gelinen son noktada Cenk ve Everton dün anlaştı ve ardından 4,5 yıllık imza geldi. Ancak bu imza sürecinin perde arkasından yine bir Cenk özverisi çıktı.

Everton ile yapılan görüşmelerde de karşı tarafın indirime gitmesine ses çıkarmayan başarılı oyuncu, ilk başta vergiler çıkınca 4 milyon Euro alacakken 3 milyon 600 bin Euro’ya ‘evet’ dedi.

Cenk transferini açıklayan Everton bunu sosyal medya hesaplarından yayımladığı bir kliple duyurdu.

Beşiktaş ise yine sosyal medyadan bir veda klibi paylaşıp “Yaşadığımız unutulmaz” ifadesini kullandı.

Öte yandan İngiliz kulübü Türkçe olarak “Everton’a hoş geldin Tosun Paşa. Hiç merak etmeyin, ona burada çok iyi bakacağız!” yazarken Beşktaş buna yanıt olarak “Biz ona gözümüz gibi baktık, bundan sonra Tosun Paşamız size emanet” ifadelerini kullandı.

İngiliz ekibine imza atan Cenk Tosun’un ilk sözleri ise şöyle oldu: “Yeteneklerimle buraya geldim. Herkese nasıl bir oyuncu olduğumu göstereceğim. En kısa sürede oynamak istiyorum. Everton’da büyük isimler ve oyuncular var. Rooney gibi tecrübeler var. Oynamak için sabırsızlanıyorum."

Everton Menajeri Sam Allardyce, Cenk için şu ifadeleri kullandı: “Cenk Tosun, Türkiye’nin en iyi santrforu. Şampiyonlar Ligi’nde ve Türkiye’de çok gol attı. Umarım bize çok büyük katkı sağlar."

Everton'a imza atan Cenk Tosun’un forma giyeceği ilk maç 13 Ocak Cumartesi günü oynanacak Tottenham mücadelesi olacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCENK TOSUN  BEŞİKTAŞ