UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? KAR NE ZAMAN GELİYOR?..

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarıları yapılmaya devam ediyor. Vatandaşlar, bugün havanın nasıl olacağını araştırırken bir yandan da "İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" sorusuna yanıt arıyor..

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? KAR NE ZAMAN GELİYOR?..

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. Yurdun farklı noktalarında yaşayan vatandaşlar, bugün havanın nasıl olacağını araştırıyor. Meteoroloji'den yapılan hava durumu tahminlerine göre ise güney, iç ve batı kesimlerde 2-4 derece arasında sıcaklık artışı bekleniyor. Öte yandan ülkemiz genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2-6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. İşte 6 Ocak Meteoroloji hava durumu raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 6 Ocak hava durumu tahminlerine göre bugün İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul'da bugün hava az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli olacak.

İstanbul'a kar yağışı konusunda geçtiğimiz gün Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse bir açıklamada bulunmuş, "Son 15 yıllık verilere göre, geçen yıl İstanbul 6-7 Ocak'ta yoğun kar yağışı gözüktü. Ondan önceki yıllarda ise kar yağışları genellikle ocak ortasında başlayıp ve şubat ortasına kadar devam etmiş. Kar yağışının marta sarktığı dönemler ise 1887 ile 2012 kışı. Genellikle İstanbul'da kar yağışına daha vakit var. Ocak 15'e kadar batı bölgelerinde kar yağışı gözükmüyor, ancak 20 Ocak'tan sonra ciddi bir soğuma bekleniyor. 20 Ocak'tan sonra İstanbul'da kar yağışlarının görüleceğini tahmin ediyoruz. Büyük ihtimalle İstanbul yarıyıl tatilinde kar yağışı alacak." ifadelerini kullanmıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhava durumu