UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI! İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji'den hava durumu ile ilgili son dakika raporlar gelmeye devam ediyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI! İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli, Tekirdağ, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Çarşamba); Muğla il merkezi ve batısı ile kıyı Ege'de kuvvetli (21-50 Kg/m2), Muğla'nın doğu ilçeleri ve Antalya'nın doğusunda (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 Kg/m2), gece saatlerinden itibaren Adana çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR DURUMU

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji İstanbul için kar tarihi vermedi ama Doğu Anadolu Bölgesi için yoğun kar yağışı uyarısı yaptı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

Açıklamada, yoğun kar yağışı dolayısıyla yaşanabilecek ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMETEOROLOJİ  HAVA DURUMU