UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BU MÜZEDE YOK YOK! HİSART MÜZESİ KAPILARINI UÇANKUŞ TV’YE AÇTI!

Hisart müzesi bugün kapılarını UçanKuş TV kameralarına açtı. Kurucusu ve sahibi Nejat Çuhadaroğlu, ekibimize Osmanlı döneminin ruhunu muhafaza eden müzeyi UçanKuş TV izleyicisi için gezdirdi.

BU MÜZEDE YOK YOK! HİSART MÜZESİ KAPILARINI UÇANKUŞ TV’YE AÇTI!

Kurucusu Nejat Çuhadaroğlu’nun küçük yaşlarda başlayan resim, heykel ve maket yapma tutkusu, seneler içerisinde büyüyerek önce koleksiyonerliğe ve ardından müzeciliğe kadar uzanan, zahmetli fakat bir o kadar da keyifli bir uğraş haline gelmiş. 

Müzede; Osmanlı dönemine ait (1453-1923) askeri ve etnografik tarihi eserler sergilenmekte. Ayrıca, ülke tarihimizin eşsiz mirasını ve bu mirasın kayıp halkalarını gün yüzüne çıkarmak amacıyla oluşturulan müze tarihin ilgili dönemlerini betimleyen dioramalarla ve mankenlerle zenginleştirilmiş.

Teşkilat-ı Mahsusa” konusu hakkında sergi açmak istediğini söyleyen Çuhadaroğlu, dünyada tek benzeri Londra’da bir müzede bulunan fil zırhını da barındıran müzede fil zırhı için  “Yıldırım Beyazıt’la Timur’un arasında olan Ankara Savaşı’ndan günümüze kaldığını düşünüyoruz”dedi.

Çuhadaroğlu, Avatar ve Star Wars dioramalarını da tanıttı.

İşte o keyifli Hisart müzesi gezimiz!..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmüze