UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ALİ EYÜBOĞLU YAZDI: TRT’NİN ESKİ SPİKERİNİ YAŞARKEN ÖLDÜRDÜLER!

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değindiler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

ALİ EYÜBOĞLU YAZDI: TRT’NİN ESKİ SPİKERİNİ YAŞARKEN ÖLDÜRDÜLER!

ALİ EYÜBOĞLU-MİLLİYET

FACEBOOK, DİZİ İŞİNDE NETFLIX’E RAKİP OLACAK

Netflix, 2018 yılında içeriğine 8 milyar dolar ayırdığını açıkladığında, bunun birçok şirketin iştahını kabartacağı ve çok geçmeden bir dünya markasının bu pastaya göz dikeceği belliydi.

Nitekim ilk iştahlı rakip geldi.

Dünyada 1.5 milyar insanın aktif olarak kullandığı Facebook, 2018 yılının ikinci yarısında internet televizyonculuğuna başlayacak.

Facebook’un Avrupa ve Ortadoğu Sorumlusu Fares Akkad, Türkiye’den de az sayıda televizyoncu ve yapımcıya Fransa’da yaptığı sunumda bu alandaki hedeflerini anlattı.

O sunuma katılan bir dizi yapımcısı bana, Akkad’ın anlattıklarını şöyle özetledi:

“Facebook, bazıları bedava, bazıları paralı olmak üzere dizi ve film yayınlamaya başlayacak. Bizden bu amaçla Facebook için dizi beklediklerini söyledi. İsteyen yapımcı, Facebook yönetiminin beğendiği diziyi satıp parasını alacak. İsteyen Facebook’un tahsis edeceği alanda kendi dizilerini yayınlayacak.”

Netflix’e tek başına at oynattığı internet televizyonculuğuna girecek başka ünlü markalar da var, ama hiçbiri Facebook kadar avantajlı değil. Çünkü 7 milyar dünyalının 1.5 milyarı zaten üyesi.

Dünyaca dev markaların internet televizyonculuğuna girmesi, mevcut televizyon kanallarının her geçen gün işlerinin zorlaşması demek.

TRT’NİN ESKİ SPİKERİNİ YAŞARKEN ÖLDÜRDÜLER

İsimlerin, sözlerin kulaktan kulağa nasıl değiştiğinin ve “halk gazeteciliği”nin son kurbanı Orhan Ertanhan oldu. TRT emeklileri Fecabook’ta onu yaşarken öldürdü!

Nasıl mı oldu bu?

Eski TRT çalışanları, mesai arkadaşlarından Orhan Tan’ın öldüğünü birbirine haber vermeye başlar. Çok geçmeden Orhan Tan, Orhan Ertanhan olur…

Eski TRT’cilerin “kara haber”i çabuk yayılır ve Facebook’un en çok yorumlanan paylaşımları arasına girer.

Facebook’ta öldürüp, cennete yolladıkları Ertanhan’la, merhum TRT’ciler Mesut Mertcan ve Cenk Koray’a selam gönderenler bile oldu.

Facebook’ta bunlar olurken evinde banyo yaptığı için sessize aldığı cep telefonuna bakan Ertanhan, onlarca cevapsız çağrı görünce şaşırır. “Ne oldu da bu kadar insan aradı?” diye merak edip, hepsini döner, ama çoğu, korkudan olsa gerek telefonu açamaz.

BÖYLE BİR TWEET GÖKSEL’E HAKARET!

“Yollar albümü ile büyük çıkış yakalayan, ‘Depresyondayım’ parçası ile dikkat çekmeyi başaran Göksel, 30 Ocak’ta, Atlantis Yapım iş birliğiyle Vestel #gururlayerli Konserleri kapsamında Zorlu PSM’de!”

Zorlu PSM adına bu tweeti atarak Göksel’e yıldız adayı muamelesi yapan arkadaşın, şarkıcının 2001 yapımı “Körebe”den sonra yedi albüm daha yaptığından haberin yok galiba!

GÜNÜN SÖZÜ

Kuşkusuz ki en büyük ön yargı, etrafımızdaki herkesi ‘insan’ sanmamızdır. (Bukowski)

 

MEVLÜT TEZEL-SABAH

Atv’den dizi atağı

ATV, yeni yılın ilk aylarında dört yeni dizi ekrana getirmeye hazırlanıyor.

Dört dizi, farklı konseptleri ve öyküleriyle dikkat çekiyor.

8 Ocak'ta ekrana gelecek olan ilk dizi 'Beni Bırakma'.

Yapımcılığını Focus Film'in üstlendiği 'Beni Bırakma', günlük dizi olacak ve her gün yeni bir bölüm ekrana gelecek.

Çekimleri Ankara'da devam eden ve soap opera (pembe dizi) formatında çekilen dizi; büyük oğlu 'Tarık'ın gerçek babasını kocasından saklayan bir annenin hayatının, arkadaşının bu sırrı koz olarak kullanmasıyla nasıl altüst olduğunu anlatıyor.

Kadın-erkek ilişkileri, evlilik, aile bağları gibi temalar üzerinde yoğunlaşan 'Beni Bırakma'; gündüz kuşağında kadın izleyicinin ilgiyle izleyeceği entrikası bol bir pembe dizi.

MİLLİ YAZILIM PROJESİ

Yapımcılığını Osman Sınav'ın üstlendiği 'Sen Anlat Karadeniz', adı üstünde Karadeniz'de geçiyor. Çocuk gelin, kadına şiddet gibi önemli sorunları ele alan dizi, para karşılığı satılan bir çocuk gelin olan 'Nefes'in oğlu 'Yiğit'le birlikte eşi tarafından esir edilişi ve şiddet görmesi sonucu evden kaçmasıyla gelişen olayları konu alıyor. Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu, Sinan Tuzcu ve Gözde Kansu'nun başrollerini paylaştıkları dizinin, Ocak'ın ikinci haftası ekrana gelmesi planlanıyor.

ATV'nin yeni yıldaki bir diğer iddialı dizisi ise, Ay Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği '8. Gün'. Dizinin şu an için oyuncu kadrosunda belli olan tek isim Burcu Biricik.

'İçerde' dizisinden tanıdığımız Toprak Karaoğlu'nun senaryosunu yazdığı dizi; önemli projeler yürüten yazılım mühendisi 'Şehnaz'ın bir uçak kazası sonucu şüpheli ölümü ve bu ölüme inanmayan kızı 'Bahar'ı silahlı adamların rehin almasıyla başlıyor. Silahlı adamlar, 'Şehnaz'ın geliştirdiği yazılım programının peşindedir...

Aşk, aksiyon, gerilimin iç içe geçtiği dizide 'milli yazılım' projesi ele alınıyor. Aselsan cinayetleri ve intiharlarını hatırlatan '8. Gün'ün öyküsü çok konuşulacağa benziyor.

ATV'nin henüz yapımcısı açıklanmayan 'Bu Şehrin Çocukları' adlı bir gençlik dizi daha var. Konservatuvarda sanat eğitimi alan gençlerin öykülerini konu alan dizinin oyuncu kadrosu yüzde 80 no name yani tanınmamış isimlerden oluşacak. Dizide amatör müzik gruplarına da kendilerini duyurma fırsatı sunulacak, grupların şarkılarına klipler çekilip sosyal medyada paylaşılacak.

Tüm günde açık ara önde olan atv, 'Beni Bırakma' ile gündüz kuşağında daha da güçlü olabilir. Diğer üç dizisinin ise Prime Time'da sıralamayı değiştirme potansiyeli var.

Arabeskçiler de vefasız çıktı!

Arabesk müziğin her şeyi, 'gerçek babası' Ali Tekintüre sessiz sedasız aramızdan ayrıldı. Oysa Tekintüre, bin 500 esere söz yazmıştı, arabesk müziği ve şarkıcılarını sırtında taşımıştı.

Tekintüre; 'Duyar mısın Feryadımı','Kırılsın Ellerim', 'Ağlıyorsam Yaşıyorum', 'Kadehi Şişeyi Kırarım', 'Gidecek Bir Gün', 'Senden Vazgeçmem', 'Benim İçin Üzülme', 'Güldür Yüzümü', 'Unutamazsın', 'Bir Kadın Tanıdım' gibi onlarca hit şarkıya imza atmıştı.

Bergen, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Bülent Ersoy, Muazzez Ersoy, Zeki Müren, Adnan Şenses, Emrah, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz, Neşe Karaböcek, İbrahim Tatlıses, Cengiz Kurtoğlu, Ebru Gündeş, Sibel Can, Kamuran Akkor, Gönül Akkor, Kibariye, Gülben Ergen gibi birçok ünlü şarkıcı, Tekintüre'nin eserlerini okudu, birçoğu onun sayesinde meşhur oldu.

Tekintüre'yi çıkarın arabeskten, geriye fazla bir şey kalmaz!

Tekintüre, kanser olduğunu iki sene boyunca kimseye söylememiş. Tedavisinin son aşamasında paraya ihtiyacı varmış ama duyulmasını istememiş.

Yıldız olmasında büyük payı olduğu bir şarkıcı tedavi masraflarını karşılama sözü vermiş ama sonra telefonlara bile çıkmamış. Tekintüre'nin, yaşarken popüler kültür ve medya tarafından değeri bilinmemişti. Cenazesine de Orhan Gencebay, İzzet Yıldızhan, Latif Doğan ve birkaç sanatçı dışında fazla katılım olmamış. Fazla söze gerek yok; arabeskçiler de vefasız çıktı!

Şehit aileleri için doğru karar

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle, askerlik görevlerini yerine getiren yükümlülerle terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanması sırasında yardımcı olan siviller ile, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybedenlerin çocukları ve kardeşleri; istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, silah altındakiler istemeleri durumunda terhis edilecek.

Steven Spielberg'ün ünlü 'Er Ryan'ı Kurtarmak' filmini hatırlayın. Bir anne, İkinci Dünya Savaşı'nda üç oğlunu birden kaybetmiştir ve tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir. ABD Başkanı'nın emri kesindir; er 'James Ryan'ın ne pahasına olursa olsun bu savaştan sağ çıkması sağlanacaktır...

Yeni KHK ile şehit yakınlarına zorunlu askerliğin kaldırılması çok yerinde bir karar. Ne yazık ki, bir aileden iki-üç şehit verildiği oldu bazı dönemler. Bu kararın ne anlama geldiğini anlamak için şehit ailesi olmak gerekiyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERköşe yazarları