UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN HAKKARİ’DE SON DAKİKA AÇIKLAMASI!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin 6. olağan kongresine katılmak için Hakkari'ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hakkari ziyareti nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri 1 gün önceden başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Hakkari il kongresi öncesinde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN HAKKARİ’DE SON DAKİKA AÇIKLAMASI!..

Hakkari'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şüphesiz birileri birliğimizi hazmedemediler. İşte bir olduk, Kudüs olduk; bir olduk, gördüğünüz gibi Birleşmiş Milletlerde 128'e 9 olduk ve o 9'un içinde bakıyorsunuz 15 bin nüfuslu bir ülke var, bakıyorsunuz 21 bin nüfuslu, 50 bin nüfuslu bir ülke var. Demek ki dolarlarla, demek ki korkuyla iradeler satın alınmaz. Ben şu anda evel Allah karşımda yüreği gümbür gümbür atan bir Hakkari görüyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada daha önce Hakkari'ye geldiğinde yaşadığı ve kendisini üzen bir olayı da anlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ÜZEN OLAY

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Yüksekova'da havalimanı açılışına geldim. Fakat tehditlerle kimseyi göndermediler. Oradan hastane açılışına geldim. Tabi gene üzgündüm. Ben Hakkari halkını sevdiğim için bu lüks hastaneleri buraya yaptık. Acaba bunlar ne için bizim buradaki kardeşlerimi bizden uzak tutmak için tehdit ediyorlar diye üzüldüm. O günden bir hatıram var… Bir hamile kardeşim yanıma geldi dedi ki: 'Evimizi bastılar ve bana tekme tokat giriştiler' dedi. Düşünebiliyor musunuz? Bir hamile kadına bunu yapabiliyorlar!" dedi.

"BİR OLDUK, KUDÜS OLDUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkarili vatandaşlara hitabında BM'deki Kudüs oylamasıyla ilgili "İşte bir olduk, Kudüs olduk; bir olduk, gördüğünüz gibi Birleşmiş Milletlerde 128'e 9 olduk ve o 9'un içinde bakıyorsunuz 15 bin nüfuslu bir ülke var, bakıyorsunuz 21 bin nüfuslu, 50 bin nüfuslu bir ülke var. Demek ki dolarlarla, demek ki korkuyla iradeler satın alınmaz" ifadelerini kullandı.

O YASAK KALKIYOR…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'de güvenlik nedeniyle uzun zamandır uygulanan yaylalara çıkma yasağının baharda kalkacağını açıkladı. Erdoğan, "Baharda yaylalara çıkma yasağını kaldırıyoruz. Biliyorsunuz bir süredir et fiyatlarının yüksekliğinden dolayı hayvancılık meselesini tartışıyoruz. Bölgemizin önemli bir değeri olan maden ocaklarının rahatça faaliyet sürdürebilmesi için gereken alt yapıyı da oluşturuyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERDOĞAN