UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN “TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ İRADESİNİ SATIN ALAMAZSINIZ!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler'de yapılacak Kudüs oylaması öncesi ABD Başkanı Trump'a seslendi: Sayın Trump siz Türkiye'nin demokrasi iradesini dolarla satın alamazsınız. Tüm dünyaya sesleniyorum. Dolarlarla demokrasi iradenizi birilerine asla satmayın.

ERDOĞAN “TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ İRADESİNİ SATIN ALAMAZSINIZ!"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuşan Erdoğan, Birleşmiş Milletler'deki Kudüs oylaması öncesi şunları söyledi:

"Kudüs’ü asırlarca nasıl yönettiğimizi bilmezsek bugün o bölgede yaşanan hadiselerin hikmetini çözemeyiz. BM'de oylama var. Kudüs'ü başkent yapma girişimi. Ne yapıyor ABD başkanı. Tehdit sallıyor... Amerika'ya ne diyorlar, 'demokrasinin beşiği.' Demokrasinin beşiği, dünyada dolarla satın alınacak iradeler arıyor. Sayın Trump, siz Türkiye'nin demokrasi iradesini dolarlarınızla satın alamazsınız, bizim kararımız bellidir. Tüm dünyaya da sesleniyorum. Sakın ha, böyle ufak tefek dolarlarla demokrasi mücadelenizde iradenizi birilerine asla satmayın. Dolarlar gelir satılan irade gelmez.  Demokrasi mücadelesi verilecekse, böyle kalkıp iradeleri dolarla satın almak suretiyle, engelleyerek değil, bırakın herkes iradesini özgür bir şekilde kullansın, ortaya koysun. Temenni ediyorum ki bugün Amerika, oradan beklediği neticeyi alamaz ve bu noktada da dünya Amerika'ya çok güzel bir ders verir."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERDOĞAN  CUMHURBAŞKANI