UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİNA KOLOĞLU YAZDI : ''YILBAŞI GECESİ NELER OLACAK?''

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değindiler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

SİNA KOLOĞLU YAZDI : ''YILBAŞI GECESİ NELER OLACAK?''

ALİ EYÜBOĞLU-MİLLİYET

'AYLA' FİLMİNDEKİ HATAYI KOLEKSİYONCU YAKALADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin denizi doldurup, Maltepe’ye kazandırdığı muhteşem parkta yürüyüş yaparken, cep telefonuma gelen mesajlardan biri şuydu:

“Ayla filmini izlerken, 1951 yılında geçen sahnede, 1955 model otomobil kullanıldığını fark etmedin mi, yoksa yazmaya mı değer bulmadın?”

‘Türkiye’nin en çok izlenen drama filmi’ olan ‘Ayla’yı ilk kez Kos’ta, ikinci kez Los Angeles’ta izledim. Değil iki kere, defalarca izlesem, Ankara eşrafından eczacı arkadaşım Caner Yıldız’ın bir seyredişte yakaladığı bu hatayı yine de fark edemezdim.

Çünkü bunu anlayabilmem için Chevrolet otomobillerin ben doğmadan yıllar önce üretilen modelleri hakkında bilgimin olması lazım. Yıldız’ın mesleği eczacılık, ama tıpkı Okan Üniversitesi’nde otomotiv mühendisliği okuyan oğlum Yağız gibi onun da hobisi otomobiller. Üstelik Caner Yıldız’ın klasik otomobil koleksiyonu bile var. O yüzden, tarihe ışık tutan ‘Ayla’ filminin senaryosu gereği, 1951 yılının İskenderun’unda kullanılan Chevrolet’nin 1951 değil, 1955 model olduğunu yakaladı.

Bu da gösteriyor ki -ister film olsun, ister dizi- günümüzde, seyircilerin çoğu, dizi ve filmlerde sanat yönetmenliği yapanlardan daha dikkatli.

“Olur böyle küçük hatalar” diyenler olabilir. Ancak şu gerçekleri de unutmamak lazım:

Şeytan ayrıntıda gizlidir.

TWITTER’DAKİ SAHİ GEYİK MUHABBETİ!

ABD’nin Colorado eyaletinde bir markete giren dişi geyiğe işyeri sahibi, fıstıklı çikolata ikram edip, göndermiş. Çikolatayı yedikten sonra marketten ayrılan geyik, kısa süre sonra tüm aile fertlerini yanına alıp, dönmüş.

Anne geyiğin markete girişi, rafları gezişi, market sahibinin ona çikolata ikram edişi, geyiğin daha sonra tüm ailesini getirişini kare kare anlatan fotoğrafların yer aldığı haber, sosyal medyada bir hayli ilgi gördü.

Boş yere gevezelik ederek zaman öldürmeye ne deniyor bizde?

‘Geyik muhabbeti’.

Amerika’daki bu geyiğin üzerine, sosyal medyada bu kez öylesine sahi bir ‘Geyik muhabbeti’ döndü ki, anlatamam.

Yakında vizyona girecek Cem Yılmaz’ın son komedi filmi ‘Arif V 216’da bu kadar replik çıkacağını sanmam.

İşte Twitter’daki Coloradolu geyikler üzerine yapılan geyik muhabbetinden bir demet:

“Bizde olsa esnaf bu geyikleri av tüfeğiyle vurup, şiş, sucuk, pastırma yapardı”, “Bizimkiler geyiklerin sülalesini yer, derisini satar, boynuzlarını da duvara asardı”, “Market sahibi karısını arar, ‘akşama mangalı hazır et’ derdi”, ”Kimyasal şekerin narkotik etkisi bağımlılık yaptı demek ki”, “Beleşi herkes sever”, “Bizim çayırın üstüne dükkan mı açtın? O zaman ver kirasını”, “Medya, ‘dişi geyik’ diye yazıp, yine cinsiyetçilik yaptı”,

“Suriyeli mi bunlar?”


HABERCİLERİN MEMLEKET AŞKI!


Sosyal medyada 7x24 siyaset, ekonomi ve dış politika üzerine fikir beyan eden sunucu, spiker ve haberciler var.

İnsanoğlu sosyal medyayı icat etmeden önce bu arkadaşlar, akıllarına gelen bu parlak fikirleri kamuoyuyla paylaşmadan nasıl yaşıyordu?

Madem ki, elinizdeki medya gücü kesmiyor sizi,

beğenmiyorsunuz hiçbir

şeyi, atın kendinizi siyaset sahnesine...

Kim bilir?

Belki de, toplumun ciddi bir kesiminin aradığı yeni lider ve ekibi sizsiniz, ama farkında değilsiniz. Kurun partinizi, kurtarın bu dertlerden hepimizi…

GÜNÜN SÖZÜ

“Ben kendi çapımda yazıyorum. Ucu sana değiyorsa, etrafımda dönüyorsun demektir


SİNA KOLOĞLU-MİLLİYET

YILBAŞI GECESİ NELER OLACAK?
Bu yıl ‘Ümit Besen feat Pamela’ konserleri epey tuttu. ‘Seni Unutmaya Ömrüm Yeter Mi?’ şarkısı pek bir söylendi. Yılbaşında Star TV’de Ümit Besen düetleri var.
Pamela ile bu şarkı yine ekrana gelecek. Başka? Buray kardeşimiz var. Pop müzik piyasasında en çok iş yapan isimlerden biri. Hem kendi söyleyecek, hem de Ümit Besen’le düet yapacak. Tuğçe Tayfur bir başka isim. Malum Ferdi Tayfur’un kızı olarak bilindi. Ama kendi ayaklarının üzerinde durmayı da başardı gibi... Gecenin flaş ismi Sibel Can olacak. Konserin çekimleri bitmiş.

Sadece bir soru... Yılbaşı gecesi ‘müzik dinleme’ alışkanlığımız geri gelir mi? ‘Ne uğraşacağız, ver diziyi’ diye düşünmek yerine, inatla bu işin üzerine gitmek lazım.

Star TV’den böyle bir hamle geldi.

YILIN SON GÜNÜ FİNAL YAPACAK
Star TV’nin ‘Dolunay’ dizisi, finali yılbaşı gecesi yapıyor. Belki de televizyon tarihinde yer alacak, ‘finalini yılbaşında yaptı’ diye... 26 bölüm sürdü. Son bölümlerde ne yapacağını bilemiyordu. Nazlı ile Ferit’in kendilerine dair herhangi bir ‘duyguyu’ yansıtacak halleri kalmadı. Genelde diğer oyuncular işi götürüyordu. Eh onlar da yoruldu. Bu kadar yeter. Peki Can Yaman ve Özge Gürel, yurt dışında ‘Kiraz Mevsimi’ oyuncuları gibi olabilir mi bilemiyorum, ama mutlaka iş yaparlar. Final bölümü de duyduğuma göre, ‘yılbaşı soslu ve eğlenceli’ olacakmış.
YENİ YIL MİLYONERİ
ATV’nin yeni yıldaki flaş programlarından biri ‘Kim Milyoner Olmak İster’in yılbaşı hali olacak. Kanalın yeni yıl için iddialı yapımlarından biri olarak listeye alınmış. Yarışmanın Murat Yıldırım’ın sunduğu hali, eskileri aratıyor. Ama sürekli karşımızda Murat Bey kardeşimiz olunca, görüntüye alıştırılmış oluyorsunuz.

Yarışma, bir zamanlar ilk 10 program içinde yer alırdı. Şimdi epey gerilerde... 700 bölümü devirmiş bir program, yine de ilk 10 içinde yer almalı. AB grubunda, TeVe2’nin ‘Kelime Oyunu’nun ardında olmamalı. Yılbaşı gecesi renkli ve heyecanlı bir yarışma diliyorum. Ters köşe olmaya da hazırım.

MEVLÜT TEZEL SABAH

SEN NEYMİŞSİN BE MANUŞ BABA !
Manuş Baba olarak bilinen sarkıcı Mustafa Özkan'ın büyük ilgi gören 'Eteği Belinde' şarkısının çalıntı olduğu ortaya çıktı. Normalde bu tür haberlerde 'iddia ediliyor' denir ama 'Eteği Belinde' parçasının Atilla Yılmaz'ın 2005 yılında piyasaya çıkardığı 'Vaktidir' isimli albümünde yer alan 'Senden Gayrı' isimli eserin birebir kopyası olduğunu Musiki Eser Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) onayladı. Uzmanlar, iki şarkıyı dinledi, araştırdı ve Özkan'ın birebir kopyaladığını belirten bir rapor hazırladı.

'ATARLI' AÇIKLAMA

Müzik piyasamızda böyle birçok vaka yaşanıyor. Bu olayda benim ilgimi çeken ise Özkan'ın Instagram hesabından yaptığı 'atarlı' açıklama oldu. Özkan, hem kabahatli olduğunu kabul etmiyor, hem de memlekette her şeyin anormal gittiğinden yakınıp edebiyat parçalıyor.

İşte o bölüm: 'Memleketin dört bir yanında şarkılar, türküler ile bir araya geldiğim her sahnede bizi bir arada tutan ne varsa ona inanıyor ve bu güzelliğin bizi iyileştireceğini, kurtaracağını düşünüyorum' dedim.
Memlekette her şey artık o kadar anormal ki, kötü adamlar, kötü kadınlar çiçeğe, doğaya, sevgiye, dostluğa, insanca yaşam taleplerine karşı durup bunun mizahını yapıp gülünç buluyorlar. Şimdilik buralardayım. Hayatımda popülerlik, ünden, şöhretten daha öte şeyler var. Ahlaklı olmak, insan olmak, memleketin, dünyanın farkında olmak, ailem, dostlarım, sevdiklerim... Varsın sizin olsun ününüz, şöhretiniz. Şu memlekette hiçbir şeyin benim istediğim gibi olmayacağını anlamış olmakla beraber asla bu hayal kırıklıklarından dolayı da vazgeçecek değilim.' Elbette Özkan memleket ya da sistem eleştirisi yapabilir ama başkasının şarkısından birebir kopya çekmekle suçlanırken memleketteki anormal gidişattan bahsetmek ne alaka? Bu nasıl bir kibirdir, bu nasıl kurnazlıktır anlamış değilim. Üstelik Özkan, eserinin çalıntı olmadığına dair karşı tez de sunmuyor. Hem 'atarlı' bir yazıyla üste çıkıyor, hem de kendi ayıbını örtmek için duygusal bir sistem eleştirisinde bulunuyor.
 Bir de 'Şu memlekette hiçbir şeyin benim istediğim gibi olmayacağını anlamış olmakla beraber' diyor! Vay be bu nasıl bir egoymuş arkadaş!

YÜKSEK EGO

Özkan, ayrıca eserini çaldığı Atilla Yılmaz için de şunları söylüyor: 'Üzüldüğüm tek nokta var ki 'tanımadığım, bilmediğim, dinlemediğim, iyi niyetten yoksun, benim için müzikal olarak çok uç bir noktada olan eser sahibi, (sahipleriyle) ile öyle bir benzerliğin olma ihtimali ve kendimin aynı hisleri paylaşmış olma ihtimalidir beni yaralayan.' Bu yüksek ego, kibirle de açıklanacak bir durum değil.

'Atilla Yılmaz'la aynı duyguları hissetmiş olmaktan utanıyorum' ne demek?

Özkan'ın yaptığı resmen terbiyesizlik.

Hem adamın şarkısını çal, hem de onu aşağıla!

Yılmaz'ın suçu ne? Ülkücü olması mı? Şarkısını çaldığını ortaya çıkarmak mı? Özkan, Yılmaz'ı aşağılayarak olası bir polemikten ekmek yerim hesabı yapmış olabilir mi? İşin kötü tarafı; Özkan'ı popüler yapan tek şarkının, çalıntı haberleriyle onu daha da popüler yapması! Sosyal medyada 'Kim bu Manuş Baba?' diye soranlar var.

Belki de asıl mesele bu soruyu sordurmak, merak uyandırmak!

 

MESUT YAR -POSTA
SANKİ O FİLMİN İÇİNDEN ÇIKMIŞ GİBİ
“Unutursam Fısılda” son dönem Türk Sineması’nda severek izlediğim üç beş işten biri olarak gönül defterime geçti...

Hümeyra ile Işıl Yücesoy’un dev oyunculukları yanında Farah Zeynep Abdullah, Kerem Bürsin ve Mehmet Günsür de beyazperdede devleşmişti...

Yönetmen Çağan Irmak’ın izleyenin üstünde tuhaf bir hipnoz etkisi var. Hikayesiyle kavradığı izleyiciyi, oyuncularıyla sarmalıyor...

Şimdi “Gülizar” isimli yeni bir dizinin yönetmen koltuğunda. Farah Zeynep Abdullah, “Gülizar”da da filmde olduğu gibi müzik tutkunu bir şarkıcı adayını oynuyor...

Hümeyra’nın o sıcacık sesi fragmanın bir yerinden çıkıp izleyeni sarıyor. Ve ben her baktığımda sanki “Unutursam Fısılda” filminden yayınlanmayan sahneleri bulmuş gibi heyecan yapıyorum. Kanal D’nin büyük ihtimal sevilecek işlerinden birinin ekrana hazırlandığını düşünerek!

Kanal direnirse bal gibi olur

“Dostlar Mahallesi” (Kanal D) cumartesi görücüye çıktı. İlk bölümünden reyting listesini altüst etmedi. Ama gideri var...

Dizide birçok karakter “Akasya Durağı”, “Cennet Mahallesi” gibi kült işlerden çıkıp gelmiş gibi. Ama yeni karakterler umut yaratıyor...

Mesela ilk izleyenlerin özellikle Görkem karakterini canlandıran Çağdaş Tekelioğlu’na notu tam oldu. Diğer oyuncular da alkış aldı elbette...

Bu dizi tutacaktır ama öyle iki haftada değil. Daha önce de söylemiştim; bir matematiği var; o matematiği çözmek için de zamana ihtiyacı...

Kanalın bu kez direnmesi şart. Boş vererek değil, direnerek hayatımıza soktuğu tüm işlerinde olduğu gibi. Hadi hayırlısı...

Güldür Güldür yolcu mu?

TV8’de “Güldür Güldür” tekrarlarını izliyoruz. Evet, fena da reyting yapmıyor. Sonuçta bir eğlence kanalının lokomotif işi olma ihtimali yüksek bir içerik...

 Bir arkadaşım “yeni sezonda yeni bölümler TV8’de olacak” diye ısrar etti. Ben ise bu enfes işin Show TV ile ciddi bir gönül bağı olduğunu biliyorum...

Ama öte taraftan TV8 ekranında yılın en çok konuşulan filmlerini yayınlamak gibi bir alışkanlık da oldu. Acun Ilıcalı, sinemaya ciddi yatırım yapan bir patron...

BKM de sinema sektörünün büyük oyuncularından. Böyle bir işbirliği çok da akıldışı değil. Dur bakalım kim haklı çıkacak? İnatçı arkadaşım mı yoksa yoğurdu da üfleyerek yemeye alışan bendeniz mi?

Bir ben görüyor olamam

Reytingde ilk yüz listesine bakıyorsun. 10 ila 30 saniye arasındaki işler listenin yüzde 20’sini ele geçirmiş...

Çoğunluğu hava durumu, birkaç saniyelik demeçler için açılan program dilimleri, spor yorumları ve 2 dakikalık çizgi filmlerden oluşuyor...

Reklam veren bu listeden hareketle parayı saniyelik işlere mi yığacak? Kimse kimseyi kandırmasın. İzlenme verileri tematik dilimlere ayrılmadan program ömürlerinin oturacağı filan yok! Bunu bir ben görüyor olamam, değil mi?

En heyecanlı bölüm nedir?

“Çukur” (Show TV) hakkında birkaç medya servisinden aynı bülten yollanmış; “‘Çukur’un en heyecanlı bölümü ekrana geliyor” diye...

Açıkçası bu yazı yazılırken dizinin söz konusu bölümü daha yayına girmemişti. Ama insan ister istemez düşünüyor. Bugüne kadar bir heyecan yaratmadı mı ya da heyecan dozu eksik mi kaldı ki böyle bir iddianın altı kırmızı kalemle çiziliyor? İletişimci dostlara büyük saygım var. Ama toplumun her kesimindeki heyecan algısı farklı. Ben “Selim’in köstebek kimliği ortaya çıkar mı?” diye heyecanlanırken bir diğeri “Yamaç vurulacak mı acaba?” diye heyecan yapar.

En heyecanlı bölüm buysa bundan öncekiler ve çok daha fenası sonrakiler daha az mı heyecanlı olacak? Eh o zaman kumandayı elimizden bırakalım!


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYAZARLAR