UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ASTROLOG DR. ŞENAY YANGEL, SEMA TÖRENİ'NE KATILDI!..

Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri 14 Aralıkta Konya’da Hz.Mevlana türbesinde kandil yakma ve sevgi yürüyüşü ile başladı.

ASTROLOG DR. ŞENAY YANGEL, SEMA TÖRENİ'NE KATILDI!..

Şeb-i Arus kelimesi “Düğün Gecesi” demektir. Mevlana ölüm gününü “Hakk'a vuslat” yani “Yaratana Kavuşma” (Düğün Günü-Gecesi) saymıştır, “Herkes ayrılıktan bahsetti, bense vuslattan” der. Ölüm Mevlana için kişinin aslına dönüşü, kaynağının ilahi bir cevher olması nedeniyle “Allah'a dönüş” olarak yorumlar. Bir başka ifadeyle ölüm “cismin ortadan kalkması değil, Allah'a doğru uçmasıdır”. Ölüm, Müslümanlık öncesi Türklerde de aynı şekilde ifade edilir.

Mevlana'nın ölüm günü (vuslat günü) olan 17 Aralık tarihinde, Mevlana'yı anma amacıyla her yıl yapılan törenin adıdır. Her yıl 17 Aralık tarihinde ikindi vaktinden sonra Kur'an-ı Kerim okunarak ve toplu olarak Sema Töreni yapılarak gerçekleştirilir. ULUSLARARASI MEVLANA VAKFI Başkan vekili Esin Çelebi Bayru’nun katılımları ile 744. VUSLAT YILDÖNÜMÜ - SEMA TÖRENİ Konya’da ve İstanbul’da ise Azra Bayru Kumcuoğlu’nun katılımı ile Yeni Kapı Mevlevihanesi’nde dualar ve sema töreni ile gerçekleşti. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERŞENAY YANGEL