UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EGEMEN BAĞIŞ, KUDÜS OLAYININ ARKASINDAKİ PLANI DEŞİFRE ETTİ!..

AB ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış “Kudüs, Museviler içinde, Hıristiyanlar içinde, biz Müslümanlar içinde gerçekten çok kutsal bir yerdir.” dedi.

EGEMEN BAĞIŞ, KUDÜS OLAYININ ARKASINDAKİ PLANI DEŞİFRE ETTİ!..

Egemen Bağış’ın konuşmasından satır başları:

“Kudüs, Trump’ın İç Siyasete Malzeme Yapamayacağı Kadar Büyük Bir Medeniyet Merkezi”

Kudüs, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Trump’ın iç siyasete malzeme yapamayacağı kadar büyük bir medeniyet merkezidir.

Değerli kardeşlerim, yapılmaya çalışanı anlıyor musunuz bilmiyorum ama bugün dünyada kişi başına düşen refahın en yüksek olduğu coğrafya olarak kabul edilen, Avrupa’nın başarısının arkasında iki sebep vardır. Bir tanesi 60 yıldır Avrupalılar bir daha savaşmama kararı aldıkları, ikincisi de serbest ticareti teşvik etmeleridir.

Ama bugün İslam coğrafyasında, 1,5 milyar insan var. Yani Libya’dan başlayıp, Endonezya’ya hatta Hindistan’a kadar varan coğrafyada biz aynı şeyi başarabilmiş olsak, savaşmamayı ve ticareti başarabilmiş olsak, bizim geleceğimiz noktayı sadece tahayyül edin.

“YILLARDIR BAĞDAT-IRAK KAN AĞLIYOR”

Libya’nın günlük petrol satışı, 500 milyon Avro idi. Ne oldu? Kaddafi’yi bahane ettiler, Libya’yı karıştırdılar. 11 kabile yıllardır savaşıyor. Ve ekmeye muhtaç hale getirdiler. Irak, medeniyetin başkenti Bağdat, nasıl bahane ettiler, orada da bir iç savaş çıkardılar? Yıllardır Bağdat-Irak kan ağlıyor.

Değerli kardeşlerim, bu ülke İslam coğrafyasının en büyük umududur. Ve bu ülkenin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 1,5 milyarlık İslam âleminin de, bütün mağdur olan insanlık âleminin de en büyük umududur.

“TÜRKİYE’Yİ BİR BUHRANA SÜRÜKLEME ÇABASI VAR”

Sakın zannetmeyin ki Kudüsle ilgili yapılmaya çalışılan bu kaos çıkartma girişimi, YPG’nin aylardır silahlandırılmasından bağımsızdır. Sakın zannetmeyin ki NewYork’ta sahnelenen tiyatro oyunundan bağımsızdır. Sakın zannetmeyin ki, bugün körfezde yaşanan kardeşi kardeşe düşüren olaylardan bağımsızdır. Bugün Yemen’de acı var, Suudi Arabistan’da acı var, Irak’ta acı var, Suriye’de acı var, İran’da sıkıntılar var. Türkiye’yi bir buhrana sürükleme çabası var. Bunların hepsi bizim aşağılık akıl olarak adlandırdığımız bir merkezin organizasyonudur.

“BİZİM BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMA ZAMANIMIZDIR”

Peygamber efendimiz ne buyuruyor; fitne çıktığı zaman koşan yürüsün, yürüyen dursun, duran otursun, düşünsün diyor. Bugün Müslümanların uyanma ve düşünme zamanıdır. Bizim birbirimize sahip çıkma zamanımızdır.

“BUGÜN BURADA AK PARTİLİ DEĞİLİZ, BUGÜN BURADA CHP’Lİ DEĞİLİZ”

Biz bugün burada Kudüs için toplandık. Bugün burada Ak Partili değiliz, bugün burada CHP’li değiliz, MHP’li değiliz, HDP’li değiliz, Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı değiliz. Biz bugün burada hep beraber Kudüs sevdalıları olarak kardeşiz.

Bütün dünya şunu bilsin ki; Trump’ın Kudüs’e filan ülkenin başkenti demesiyle olmuyor. Çünkü 1,5 milyar Müslüman Mescidi Aksa’ya gitmeye devam edecek. Kudüs bizi bölen değil, tam tersine birleştiren bir medeniyet merkezi olarak yeniden parlayacaktır.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEREGEMEN BAĞIŞ