UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TRUMP’A KUDÜS TEPKİSİ!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TRUMP’A KUDÜS TEPKİSİ!..

Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasıyla ilgili: "Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için vardır. Trump adeta mikser gibi" dedi. 

Erdoğan Çarşamba günü Kudüs'le ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı'nı toplayacağını söyledi ve şöyle devam etti: "Bu toplantıdan sonra bazı etkinliklerin çalışmasını yapıyoruz."

İşte Erdoğan'ın açıklamasında satır başları...

“Taşeronlarla ilgili konu artık yoluna koyuldu. Hayırlı olsun. Kolay değil 900 bin işçi bundan istifade ediyor. Artık 'Benim sonum ne olacak' diye bir şey yok. Yeter ki herkes çalışmasını yapsın.

Bugün malum Yunanistan'a gidiyorum oradan da Gümülcine'ye geçeceğiz. En önemlisi şu; Türkiye saatiyle dün gece Amerika Başkanı Kudüs'le ilgili açıklama yaptı.

Amerika, Başkan diyeceğim, aslında BM kararını adeta hiçe saymıştır. Bugüne kadar ABD ve İsrail'den başka hiçbir ülkenin 1980 BM kararı dışında bir adımı olmamıştır. Sadece bu iki ülke. Sayın Trump'ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil. Kudüs, Müslümanların, Hristiyanların kısmi olarak da Musevilerin ibadetgahı olarak görülmüştür. Bizim ilk kıblemizdir Mescid-i Aksa. Böyle bir adım atmak bu bölgeyi ateş çemberinin içne atmaktır. Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siyasi liderler karıştırmak için barıştırmak için vardır. Trump adeta mikser gibi. Çarşamba gübü İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerini İstanbul'da toparlayacağız. Bunun yanında telefon görüşmelerimi sürdürüyorum. Papa ile de bu konuyu görüşeceğiz.

Bu artık sadece Müslümanların değil adeta insanlığın görevidir. Burada Sayın Trump 'Ben güçlüyüm öyleyse ahlaklıyım' diyorsa yanılıyor. Haklı olan güçlüdür bunu böyle bilmesi lazım. Biz haklıyız biz bu kumpasların altında neler olduğunu biliyoruz. Şu anda mahkemede dönen dolapları görüyorsunuz. Şu anda herkesin foyası açık net ortaya çıkıyor. Muameleye de buna göre tabi olacaklar. Çarşamba günü Kudüs'le ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı'nı toplayacağız. Bu toplantıdan sonra bazı etkinliklerin çalışmasını yapıyoruz.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhaber